GamingPC&ConsolesTech&IT

Ubisoft a pus gând rău celor care înjură în Rainbow Six Siege

Ubisoft a dezvăluit zilele trecute inițiativa sa de a curăța Rainbow Six Siege de trișori, iar acum vine vestea că se face un efort pentru a curăța și mai mult comunitatea jocului.

Cea mai recentă normă de conduită impusă de Ubisoft este ceva mai drastică și țintește persoanele care au obiceiul să înjure de mama focului în Rainbow Six Siege. De acum înainte, oricine se apucă să scrie în chat-ul jocului cuvinte care au fost adăugate sistemului de detecție se va trezi cu o interdicție de 27 de minute. În acest timp au răgaz să considere dacă înjurătura a meritat, și dacă sunt de părere că nu a fost o mare problemă acest ban temporar, la următoarele două înjurături vor primi o interdicție de până la două ore. Nu vor putea accesa nici un mod de joc în această perioadă.

Iar după a treia abatere contul lor va fi luat la puricat de către Ubisoft, pentru a verifica dacă acea persoană doar era pusă pe glume, avea o răbufnire după o zi grea la muncă, sau e un copil de 10 ani care doar ce-a învățat un cuvânt nou și n-ar fi trebuit să aibă acces în primul rând la Rainbow Six Siege.

Opinia publică este împărțită în privința acestei decizii. Pe de o parte, unii se bucură de ideea că nu vor mai trebui să îndure fiecare comentariu pestriț când tot ce vor este să se distreze pentru un sfert de oră. Pe de alta, unii văd această măsură ca o îngrădire a drepturilor la libera exprimare, care ar putea să o ia la vale și mai mult. Acest punct de vedere avea foarte mult sens dacă Rainbow Six Siege ar fi o platformă deschisă de dialog, nu un FPS de multiplayer la care lumea discută predominant despre Operation Health, chiar și un an mai târziu.

Ubisoft probabil va mai dezvolta sistemul mai mult pe viitor, o postare a companiei din luna aprilie făcând referință la o componenta care îi va avertiza pe indivizii care se apucă să scrie înjurături și care va cenzura acele cuvinte. Deocamdată această componentă nu este în joc.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button