MORE

Tweek 19-26 Aprilie-Saptamana pe scurt in tehnologie

Tweek 19-26 Aprilie-Saptamana pe scurt in tehnologie: si de aceasta data avem probabil cele mai interesante stiri si scurgeri de informatii pe care le-am putut aduna pentru voi. Nu numai ca discutam putin mai mult despre AMD, dar si despre alte companii precum Nokia, Electronic Arts, sau diavolul in lumea gaming-ului, dar si despre diavolul insusi.

Incepem cu EA, care s-au decis brusc ca Battlefield Heroes, Battlefield Play 4 Free, Need for Speed World si Fifa World nu mai sunt profitabile, asa ca incepand cu 15 aprilie acestia isi vor inchide serverele in mod oficial. Astfel, pentru cei care au investit niste bani in NFS World sau Fifa World, stati fara grija, EA considera ca jocurile nu mai sunt atat de populare asa cum au fost in trecut si trebuiesc inchise pentru a nu mai pierde bani. Stirea a fost confirmata de Patrick Söderlund, Vice Presedinte Executiv la EA. Evident ca nu mai sunt populare stimate d-le Söderlund, cand serverele sunt pline de cheateri si masinile zboara cu viteza luminii. Dar astea sunt deja detalii nesemnificative, nu?

AMD au fost plini de surprize saptamana asta. Intai au facut public faptul ca au inregistrat pierderi, ca dupa aceea sa scoata un porumbel cat Casa Poporului. AMD a inregistrat pierderi semnificative pe segmentul PC, care, in ultima vreme este in general in declin. Daca initial pierderile erau preconizate ca fiind mai mici, se pare ca lucrurile nu stau chiar asa, AMD avand ceva de furca cu acest segment de piata. In ciuda zvonurilor legate de o viitoare arhitectura cu 16 core-uri, AMD au raportat o pierdere ajustata mai mare decat cea preconizata, alaturi de o scadere abrupta in vanzari pentru primul semestru al anului financiar. Evident, dupa ce si-a pus sperantele in a doua jumatate a anului, Lisa Su, CEO-ul AMD, a declarat in timpul unei intalniri cu jurnalistii ca Windows 10 se va lansa in Iulie. Care Iulie inca nu stim. Este vorba de anul acesta, anul viitor? Cine stie? Ce stim cu certitudine este ca AMD n-ar trebui sa faca afirmatii in numele Microsoft, nu de lata dar baietii aia din Redmond sunt tare secretosi.

De la AMD, trecem la un regim… finlandez, asta pentru ca tocmai am aflat ca Nokia, dupa ce a cumparat Alcatel-Lucent, planuieste un nou telefon pentru anul viitor. Da, ati auzit bine, Nokia pare sa vrea sa revina. Chiar daca mare parte din divizia de dezvoltare a fost vanduta catre Microsoft, Nokia nu depune armele si ar putea sa se intoarca in lupta. Nokia planuieste un nou terminal, despre care, din pacate, nu stim inca mai nimic. Ce sistem de operare urmeaza sa ruleze, ce specificatii are sau daca este vorba despre un dispozitiv high sau entry level. Tindem sa credem ca finlandezii vor merge pe o varianta sigura, adica Android, desi nici Windows Phone nu este exclus. Poate ca astrele se vor alinia si vom vedea la anul de la Nokia un nou telefon atomic, imposibil de distrus.

Pe final am pastrat o stire care s-ar putea sa-i amuze pe multi gameri. Anita Sarkeesian a fost provocata la o dezbatere publica in cadrul E3. Criticii Anitei Sarkeesian sunt multi si extrem de vocali, de cele mai multe ori aceasta reusind sa calce pe coada orice individ care a pus mana pe o carte si stie sa foloseasca internetul. Dar a fost si demonstrat ca nici Anita nu a pus mana pe jocuri in viata ei, dar face asta doar pentru un castig financiar. Totusi, printre criticii mai bine argumentati si cu o diploma mai sanatoasa in portofoliu este si Milo Yiannopoulos, un jurnalist britanic care, a provocat-o pe Sarkeesian la o dezbatere in cadrul E3-ului de anul acesta, cu tema sexismului in jocurile video. Ba chiar a fost extrem de generos, oferind-se sa doneze 5000 de dolari unei campanii in care crede Anita Sarkeesian, doar daca participa la dezbatere. Cine stie, poate Anita chiar va accepta provocarea. Dar nu credem, pentru ca este mult mai usor sa iti “moderezi comentariile” si sa te inchizi intr-o camera in care doar vocea ta se aude, iar orice idee care iti combate “ideologia” este automat catalogata ca sexism si misoginism. Pe de alta parte am vazut lucruri si mai ciudate saptamana aceasta, precum Nokia care ar putea renaste din „propria-i cenusa si din propriu-i scrum”. Asa ca totul este posibil. Acesta a fost Tweek 19-26 Aprilie, cunoscut si ca saptamana pe scurt in tehnologie si gaming. Ura si la revedere! Pentru alte noutati consultati sectiunea de stiri de pe zonait.ro.

Articole asemanatoare

Back to top button