MORE

Nokia a cumparat Alcatel-Lucent cu 16.6 miliarde de dolari!

Este oficial, Nokia a cumparat Alcatel, dupa ce ieri, conform celor de la Reuters cele doua companii erau in tratative avansate pentru o viitoare fuziune intre cele doua entitati. Curand se poate ca Nokia sa devina cel mai mare producator de echipamente pentru telefonie mobila, depasind Ericsson si Huawei. Suma pentru care Nokia a cumparat Alcatel-Lucent este de „doar” 16.6 miliarde de dolari, comparativ cu cele 7 miliarde pe care Microsoft le-a platit pentru Lumia.

Compania finlandeza a preluat de asemenea si faimoasele laboratoare Bell ale Alcatel-Lucent, laboratoare fondate in 1880 de catre Graham Bell, impreuna cu numeroase alte patente. Cu trei laboratoare majore functionand acum impreuna, Nokia a afirmat: „compania se va afla intr-o pozitie din care va putea accelera dezvoltarea viitoarelor tehnologii, inclusiv 5G, la fel ca si senzorii pentru imagine.” Cele doua companii ce au fuzionat vor functiona sub emblema Nokia, desi laboratoarele Bell vor pastra numele Alcatel-Lucent.

Nokia nu va intra in afacerea Android insa, Alcatel Mobile Phones (care fabrica OneTouch si alte dispozitive) fuzionand cu China TLC si fiind 100% sub controlul China TLC. De asemenea Nokia a tinut sa mentioneze faptul ca, desi sediul central se va afla in Finlanda, Franta va ramane „un centru vibrant al celor doua companii”. Au adaugat de asemenea si faptul ca vor respecta contractele Alcatel-Lucent aflate in derulare. Afacerea se va incheia in 2016.

Nokia a afirmat ca isi va vinde divizia de mapping pentru a se concentra pe partea de network, dar o va face doar daca i se va oferi un pret corect. Exista zvonuri cum ca ar exista un cumparator german sau chiar Uber, conform Bloomerg.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button