Știri ITTECHTelefoane

Turing anunță un nou telefon SF, HubblePhone

Mai țineți minte Turing Robotics Industries? Acea companie care a dezvăluit cu vreo doi ani în urmă un ”telefon” care avea 3 chipset-uri Snapdragon 830 pe care nu l-a lansat vreodată, și care a cochetat cu falimentul pe la începutul anului. Acum compania se numește Turing Space Industries și a dezvăluit ceva nou… care este în totalitate real și nu încă o încercare de-a ademeni investitori care să rămână apoi cu ochii în soare.

Noul dispozitiv se numește Turing HubblePhone K3-XR, și arată de parcă ar fi scos din Cyberpunk 2077, atât pentru că arată de parcă ar fi venit din viitor, cât și pentru că există doar la nivel de CGI în acest moment.

Dispozitivul are un design ieșit din comun, care amintește puțin de reclamele vechi la telefoane de tipul flip-phone cu camera care se rotea, și omul care făcea „huo, huo, huoo” ca să exemplifice rotația. Este compus din două ecrane, unul 4K ce acoperă cea mai mare parte din fața telefonului, având un notch pe lateral, din moment ce în partea superioară ecranul se curbează peste o cameră de 60 de megapixeli poziționată transversal prin telefon, iar apoi ecranul continuă pe cealaltă parte. Este un ecran care se întinde pe ambele părți ale telefonului, cu porțiune oribil de întinsă în jurul camerei. De capătul acestei camere este prins cel de-al doilea ecran cu două fețe, ambele Full HD, care poate fi mutat și poziționat după bunul plac, și acesta având un notch mai mic pentru că aparent trebuie să ai camere pe fiecare ecran. Camerele acestea sunt cam trei la număr, de 12 megapixeli, împărțite între cele două ecrane.

Conform specificațiilor, cele două ecrane ar fi practic sisteme diferite, din moment ce rulează propriul sistem de operare, în acest caz Android 9… sau probabil 12 până când apare, și propriul hardware.

În ceea ce privește puterea de calcul, funcționează pe baza a două chipset-uri Snapdragon 855 per „ecran”. Un chipset care nu prea a fost anunțat. Sistemul va folosi AI și ceva numite ”emotional machine-intelligence chip”, ceea ce ar putea însemna că poate rula jocuri de Playstation 2, dar pentru că vorbim de un concept bizar, înseamnă că HubblePhone poate citi buzele utilizatorului pentru a prelua comenzi.

Pe cât de bizar și improbabil pare telefonul, include lucruri destul de practice, precum o rotiță de scroll pe lateral, și un senzor de amprente care se află tot pe lateral, nu în ecran, sau ceva SF, ca un senzor holografic proiectat în aer. Are până și baterii destul de normale, de 2800mAh pentru ecranul mai mic și de 3300mAh pentru cel mare.

Dispozitivul fictiv va fi lansat în anul 2020, la prețul de 2750 de dolari, în cazul în care Turing Robotics nu dă faliment din nou, sau se ajunge la concluzia că nu poate fi construit. Dar măcar HubblePhone arată frumos, nu?

[Engadget]

 

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button