Tech&ITRSS PaginaDeMediaTECH

TSMC va începe producția de chip-uri pe 3nm în 2022

Finalul de an vine cu vești interesante pentru industria hardware. TSMC a anunțat că va începe fabricarea de chip-uri pe 3nm în 2022. În prima parte a anului, producătorul taiwanez va comercializa tehnologia de fabricație, iar în cea de-a doua jumătate a anului, odată ce va fi găsit clienți, va începe producția în masă. Printre numele mari care urmează să dezvolte componente pe 3nm îi regăsim și pe cei de la Apple.

În momentul de față producția pentru componente pe 5nm este în curs, cu AMD pe poziția de client principal. Producătorul de procesoare și plăci video urmează să lansez generația de procesoare Zen 4 în decursul anului următor, iar tehnologia pe 5nm îi va permite să integreze mai multe nuclee și memorie cache. Tot AMD este un client important și pentru tehnologia de 6nm, aceasta fiind folosită pentru CDNA2 (Instinct), o arhitectură folosită în aplicații științifice și machine learning.

Producătorul taiwanez trece printr-o perioada benefică, întreagă capacitate de producție pe 5nm fiinde deja rezervată. În același timp producția pe 3nm pare să aibă clienți de seamă, iar zvonurile care spuneau că Apple vrea să producă procesoarele M3 folosind acest proces de fabricație par din ce în ce mai reale.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button