TECHRSS PaginaDeMedia

Procesoarele M2 Max și M3 Max de la Apple ar putea pune la pământ competiția

M1 Pro și M1 Max nu au trebuit să aștepte multă vreme până să-și atragă laudele binemeritate, însă Apple deja își face planul de bătaie pentru noile generații de procesoare. Cel mai probabil, acestea vor fi botezate M2 Max și M3 Max.

The Information ne spune că acestea vor fi niște îmbunătățiri pentru noile produse ale companiei, însă upgrade-ul simțitor va veni din partea procesorului M3 Max, care ar putea veni pe o arhitectură de 3nm cu 40 de nuclee. Însă haideți să începem cu linia M2 și despre noutățile aduse de aceasta, conform zvonurilor.

Apple are un roadmap ambițios

La fel ca M1, M1 Max și M1 Pro, chip-urile M2 vor fi produse de TSMC folosind procesul de fabricație pe 5nm. Diferența este însă că M2-urile vor fi compuse din două pastile (de semiconductori) care vor oferi loc pentru integrarea unui număr mai mare de nuclee. Este o îmbunătățire notabilă, chiar dacă nu este la fel de impunătoare cum a fost saltul de la M1 la variantele M1 Pro și M1 Max.

Apple M2 Max și M3 Max

Apple ar urma să se folosească de procesoarele M2 pentru a-și alimenta următoarele MacBook Pro-uri, însă adevărata cireașă de pe tort este cea de-a treia generație de SoC-uri. M3-urile ar urma să fie produse pe 3nm, ceea ce ar permite prezența a patru pastile, care ar permite la rândul lor prezența a și mai multe nuclee, care ar oferi la rândul lor și mai multă performanță. Practic, ar fi vorba despre nu mai puțin de 40 de nuclee, un salt semnificativ dacă ne raportăm la procesoarele pe 5nm, în condițiile în care cel mai mare număr de nuclee (28) există pe un MacBook Pro high-end. Iar asta venind din partea unui procesor Intel Xeon W.

M3-urile poartă numele de cod Ibiza, Lobos și Palma și se spune că TSMC ar începe să le producă pentru Apple cel mai devreme în 2023, iar acestea și-ar putea găsi loc în noile generații de MacBook Pro, MacBook Air, chiar și iPhone. Nu mai este prea mult de așteptat, mai ales pentru că 2022 are mari șanse să fie vestitorul familiei M2, astfel încât roadmap-ul Apple că capete formă.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button