PCȘtiri ITTECH

Trei procesoare Threadripper apar în baza de date a HWBOT

Știu că doar ce pomenisem de Threadripper 2990X în această dimineață, dar de atunci și-au făcut apariția câteva alte modele care merită luate în seamă.

HWBOT, un site care este cunoscut tuturor pasionaților de overclock, a listat recent trei modele de procesoare AMD Threadripper. Numele acestora era acompaniat de numărul de nuclee, frecvențele și TDP-ul atora. Astfel, vom avea parte de vârful de lance pe care deja îl știm, 2990X, cu o frecvență de bază de 3.4GHz.

După el vine Threadripper 2970X, cu o frecvență de 3500MHz pentru cele 24 de nuclee ale sale, și un TDP de 180W. Este același TDP pe care îl aveau procesoarele Threadripper din generația anterioară și aceeași frecvență a modelului care avea 12 nuclee, 1920X.

În cele din urmă avem un Threadripper 2950X, cu 16 nuclee, un TDP de 125W și o frecvență de numai 3100MHz. Această frecvență este mai mică decât cea a modelului pe care ar trebui să îl înlocuiască, 1950X, dar măcar nu este atât de aprig devorator/emanator de energie.

Frecvențele maxime pentru aceste procesoare nu erau listate de către HWBOT, așa că limita pe care o pot atinge cu XFR este necunoscută la această dată. Procesoarele Threadripper din generația anterioară puteau atinge 4GHz, cu un număr limitat de nuclee. Este foarte probabil ca cele din generația curentă să fie în stare să depășească această frecvență, cel puțin în ceea ce privește modelele cu mai puțind e 32 de nuclee.

Procesoarele acestea își vor face apariția pentru platform cu socket TR4 până la sfârșitul lunii septembrie.

[Videocardz]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button