PCTECHTech&IT

Threadripper 2990X va costa în jur de 1500 de euro

Acum ceva vreme și-a făcut apariția o listare în baza de date a unui magazin care sugera posibilitatea ca AMD Threadripper 2990X să coste în jur de 1500 de euro.

La acea vreme putea fi o eroare, dar încetează să fie una atunci când același procesor își face apariția la un alt magazin, de pe un alt continent, la același preț, dar exprimat într-o altă monedă. Procesorul și-a făcut apariția de această dată în baza de date a unui magazine din Canada, la prețul de 2399 de dolari canadieni. Asta se traduce tot în aproximativ 1500 de euro. Ca urmare, prețul pare a fi mai mult sau mai puțin confirmat.

În cazul în care ați uitat, Threadripper 2990X (numit în listare WX, dar numele de cod este tot X) este o fiară de procesor cu 32 de nuclee fizice și 64 de fire de execuție. Această namilă are un TDP de 250W, și dacă asta vi se pare mult, nu uitați că în urmă cu foarte, foarte puțini ani AMD oferea un FX 9590 cu 8 nuclee fizice buldozericești care avea un TDP de 220W. Nu e progresul tehnologiei minunat? Merită menționat că listarea anterioară indica 180W.

Nu era trecută o dată de lansare, pentru acest procesor, dar ar trebui să își facă apariția cel târziu în această toamnă.

Și în cazul în care spuneți „Dar la ce mi-ar trebui un procesor cu 32 de nuclee, jocurile nu îmi merg de 32 de ori mai rapid.”, este pentru stații de lucru sau pentru oameni care vor cu orice preț să ruleze simultan fiecare lucru posibil pe nuclee separate.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button