PCTECHTech&IT

AMD Threadripper 2990X ar putea costa 1500 de euro

AMD se pregătește să lanseze procesorul Threadripper 2990X, a cărui caracteristică definitorie este numărul de nuclee. Nu mai puțin de 32 fizice, cu 64 de fire de execuție.

Probabil v-ați întrebat, oare cât ar putea să coste o asemenea monstruozitate, care ca standard funcționează la 3.4 GHz, iar în modul boost poate atinge 4GHZ? Eh… cred că ați citit titlul, așa că nu e tocmai o surpriză.

O listare a lui Threadripper 2990X a fost descoperită în baza de date a unui magazin on-line din Germana. Prețul nu mai apare acolo deocamdată, dar sper că nu a fost o eroare, fiindcă 1509 euro pentru 32 de nuclee @ 3.4 GHz nu este tocmai un preț rău. La urma urmei, un i9-7980XE, vârful de lance curent al Intel care încă este orientat publicului oarecum larg, costă în jur de 1700-2000 de euro și are doar 18 nuclee care funcționează ca standard la 2.6GHz. Am încercat să văd cam ce preț ar putea avea un Intel Xeon de 32 de nuclee, dar nu am găsit unul. Aveam impresia că existau, dar aparent generația actuală este limitată la 28 de nuclee.

Noul procesor Threadripper al celor de al AMD ar trebui să își facă apariția în viitorul foarte apropiat. Pentru a marca ocazia, AMD a făcut și acest trailer foarte METAL!

[Videocardz]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button