AutoRSS PaginaDeMedia

Toyota bZ4X va fi primul membru al familiei full-electric pe e-TNGA, cu puțin ajutor din partea Subaru

Piața mașinilor electrice făurite de producătorii orientali se va bucura de încă un nume important. După Kia EV6 și Hyunadi Ioniq 5, este aproape natural ca Toyota să se pregătească pentru lansarea unei noi serii de mașini electrice, bazându-se în special pe noua platformă e-TNGA, care oferă posibilități extinse în materie de construcție și alcătuire. Japonezii au oferit cu puțin timp în urmă câteva imagini-concept pentru Toyota bZ4X, primul model dintr-o serie de șapte mașini all-electric, ca parte a familiei bZ. 

Acest bZ vine de la Beyond Zero, iar Toyota bZ4X va fi primul model all-electric rezultat din colaborarea cu Subaru. Toyota va oferi arhitectura electrică, în timp ce Subaru se va ocupa de tipul de transmisie și de tracțiunea integrală (AWD), acestea fiind bazate pe noua platformă e-TNGA.

Imaginile prezintă un model impunător, dar elegant, iar interiorul reușește să rivalizeze în mod direct cu exteriorul futurist. Bordul oferă un aspect aerisit și constă cel mai probabil într-un sistem de infotainment, iar schimbătorul de viteze a făcut loc unei alternative mult mai discrete și mai practice.Toyota bZ4X

Toyota bZ4X este primul pas către un viitor full-electric

Cu Toyota bZ4X, producătorul vrea să-și anunțe tranziția către vehicule all-electric. Până acum, Toyota își concentra resursele limitate pentru dezvoltarea de mașini hibrid, dar seria bZ vrea să schimbe acest lucru. De fapt, această serie de șapte modele face parte dintr-un total de 15 EV-uri pe care Toyota vrea să le pună pe piață până în anul 2025. Toyota bZ4X este momentan dezvăluită doar ca un concept, iar caracteristicile acesteia încă nu au fost prezentate.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button