Tech&ITȘtiri

TikTok Music este real și reprezintă primul competitor serios în spațiul de music streaming de la Apple Music încoace

Piața de streaming de muzică, dominată de Spotify și Apple Music, se pregătește să întâmpine un nou competitor — TikTok Music. Lansată de proprietarii aplicației de social media de notorietate globală, TikTok, platforma își propune să concureze cu actualii lideri de pe piață.

Serviciul oferă funcționalități comparabile cu platformele existente, inclusiv un catalog muzical extins datorită parteneriatelor cu casele de discuri majore precum Universal Music Group, Warner Music Group și Sony Music. Un selling point unic este capacitatea sa de a furniza recomandări de melodii bazate pe videoclipurile virale TikTok, o chestie atractivă în special pentru baza sa de utilizatori mai tineri. Platforma suportă și playlist-uri colaborative, căutarea de melodii pe baza versurilor și importul librăriei muzicale de pe alte platforme.

TikTok Music introduce o funcție de identificare a melodiilor similară cu Shazam de la Apple și funcționalități de interacțiune socială, inclusiv capacitatea de a comenta pe melodii și albume. De asemenea, are o funcționalitate inovatoare de descoperire, permițând utilizatorilor să găsească sugestii de melodii prin derulare verticală, oglindind aplicația principală TikTok.

Cu toate acestea, TikTok Music este momentan disponibil doar în Brazilia și Indonezia, cu un preț de 3,49 dolari pe lună, egal cu costul abonamentului Apple Music în Brazilia. În comparație, abonamentul la Apple Music în SUA este de 10,99 dolari pe lună. TikTok și-a exprimat entuziasmul pentru noul serviciu către TechCrunch, descriindu-l ca o fuziune a puterii de descoperire a muzicii TikTok cu capacități de streaming de top. Planurile pentru extinderea în alte țări, inclusiv SUA, rămân însă nedivulgate.

În ciuda entuziasmului, TikTok Music are în față o provocare severă în a câștiga teren într-o piață dominată de Spotify, cu peste 44 de milioane de abonați în SUA și Apple Music, cu 32 de milioane de abonați în SUA. Deși brandul TikTok este recunoscut la nivel global, persistă întrebări cu privire la capacitatea sa de a-și face simțită prezența în această piață bine stabilită, având în vedere prețurile sale momentan neconcurențiale și disponibilitatea restricționată.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button