ȘtiriTech&IT

Studenții din Rusia sunt „rugați” să-și doneze țigara electronică pentru susținerea efortului de război

În Rusia, dacă ești student și vaper cu țigara electronică ai putea avea probleme serioase, riscând să fi luat în vizor de diversele organizații patriotice afiliate Kremlin-ului. Iar de aici, orice se poate întâmpla.

Potrivit informațiilor confirmate chiar în presa rusă, studenții de la mai multe Universități sunt abordați de reprezentanții unor organizații patriotice care le solicită, mai mult sau mai puțin insistent, să-și doneze țigările electronice pentru susținerea Armatei Ruse.

Aparent, anumite circuite electronice și acumulatorii extrași din țigări electronice pot fi refolosite la fabricarea dronelor explozive, de folosit împotriva soldaților, echipamentelor militare și eventual, civililor din Ucraina.

Photo: Suspilne Chernivtsi

Probabil, doar una din multe astfel de organizații alcătuite de Kremlin pentru a da un iz patriotic războiului de agresiune pornit împotriva Ucrainei, ”Clubul militar patriotic Falcon” din Universitatea Rusă din Samara strânge stilouri pentru vape, distribuie fluturași și pune cutii de colectare în campusuri. În pliantele distribuite se arată că armata poate folosi circuite și bateriile țigărilor electronice, componentele fiind ușor de adaptat pentru a ajuta la operarea sistemelor de eliberare a muniției.

Încercând să mimeze simțul umorului, pretinsul club patriotic a photoshopat un vechi afiș de propagandă sovietică, care încuraja cetățenii să refuze nelipsitul păhărel cu vodcă în semn de patriotism și susținere a fostei URSS. Știm cu toții cum a evoluat această poveste: mai multă votcă – mai puțin URSS.

rusia urss tigara electronica vape

Noua versiune spune „1 țigară electronică = 1 atac cu dronă asupra inamicului!” conform traducerii raportului de către postul ucrainean Kyiv Post .

Putem doar să ne imaginăm cum ar putea decurge eventuale raiduri anti-vaping dacă resursa de patrioți cu țigară electronică începe să se împuțineze, dar „materia primă” încă poate fi găsită la vedere prin campusurile universitare. Grupul a spus că a început efortul de colectare după ce a fost abordat de „oameni implicați în operațiunea militară specială”, așa cum își descrie Rusia războiul.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button