PC

Threadripper pare că se descurcă foarte bine la overclock

Noua arhitectură Zen, făcută de AMD, a reprezentat o revenire în forță a performanței pentru echipa roșie. Dar parcă procesoarele Ryzen tot nu reușeau să atingă nivelele de overclock pe care mulți sperau să o vadă.

În mod logic, era de așteptat ca Threadripper să fie și mai slab la acest capitol, din moment ce sunt îngrămădite la un loc mai multe nuclee. Dar se pare că AMD a reușit să facă opusul.

Un individ ce a reușit să pună mâna pe un procesor 1950X înainte de lansare a reușit să împingă procesorul la frecvența de 4.1GHz. Toate cele 16 nuclee ale procesorului au reușit să atingă un nivel pe care multe procesoare Ryzen cu 8 nuclee nu prea reușeau. Și nu a făcut asta pe azot lichid, ci folosind un cooler Thermaltake 3.0 cu lichid.  Mai mult de atât, memoriile funcționau la o frecvență de 3066MHz, toate 8.

În Geekbench, procesorul a obținut un scor de performanță pentru un fir de execuție de 4548 de puncte, iar scorul multi-threaded a fost de 58391. Se întâmplă ca de această dată chiar să am ceva pentru comparație, din leak-ul de acum câteva săptămâni de la i9 7960X. Dacă acele informații erau corecte, atunci procesorul i9 este mai performant în operațiunile single-threaded, probabil fiind în stare să opereze la frecvențe mai mare, mulțumită modului Intel Turbo Boost. Dar acel procesor a obținut doar 33672 de puncte pentru testul multi-threaded. Desigur, ar fi putut fi vorba de o variantă de testare, incompletă a acelui i9. Dar dacă nu a fost, atunci Threadripper chiar că se ridică la nivelul numelui său.

Threadripper 1950X a mai obținut și un scor de Cinebench de 3337, dar funcționând numai la 4GHz.

[WCCFtech]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button