PC

Detalii despre Intel i9 7960X

Mai avem de așteptat până ce vom avea în mâinile noastre un procesor i9 7960X cu 16 nuclee, dar câteva indicatoare ale performanței sale și-au făcut apariția pe internet.

Procesorul a fost zărit în Geekbench, obținând un scor de 5238 de puncte pentru testul single-threader și un scor de 33672 pentru cel multi-threaded. Nu prea am context exact să vă dau pentru aceste numere, din moment ce nu este clar la ce frecvență rula acest procesor, asta și că nu avem încă teste comparabile pentru Threadripper.

Aș putea să fac o comparație cu Ryzen 7 1800X, a cărui rezultate erau în extremă puțin peste scorul lui i9 7960X la partea de single-threader, iar în rest cu câteva sute de puncte sub el. Nu vă pot da o comparație clară nici cu procesoarele i9 anterioare, fiindcă acelea au scoruri care variază cu mai bine de 1000 de puncte între ele, un i9 7900X având până și un scor multi-threaded pe alocuri, în funcție de frecvență.

i9 7960X era listat ca având o frecvență de bază de doar 2.5GHz, dar pentru că are tehnologia de Intel Turbo Boost integrată, este posibil să atingă viteze mai mare, în funcție de condițiile în care funcționează.

Cel puțin știm că prețul acestui procesor va fi de 1700 de dolari. Pentru a-și merita din plin acest preț trebuie să bată un Threadripper de 1000 de dolari.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button