Gaming

The Witcher 4 – A fi sau a nu fi exclusivitate Epic Games Store?

Ieri mă bucuram să aflu că CD Projekt RED a început oficial să lucreze la un nou The Witcher care să ne arunce din nou în papucii vântărorului cu păr bălai. Astăzi, mulți au început să-și facă griji cu privire la platforma sau platformele pe care următorul joc din serie se va lansa… Când s-o lansa. De ce? Pentru că titlul va fi dezvoltat în Unreal Engine 5, iar asta evidențiază parteneriatul dintre CDPR și cei de la Epic Games.

Spuneam că polonezii vor avea acces atât la licența pentru UE5, cât și la performanțele tehnice oferite de noua versiune a motorului grafic deținut de Epic. Asta înseamnă că CD Projekt va renunța după șapte ani la motorul său proprietar REDengine și se va îndrepta către performanțele lui Unreal Engine 5. Cele două companii și-au exprimat entuziasmul cu privire la această colaborare pe termen lung (15 ani), dar aici încep să apară semnele de întrebare.

The Witcher 4 și problema exclusivităților

Fiind dezvoltat în Unreal Engine, te-ai aștepta ca The Witcher 4 să fie o exclusivitate Epic Games Store, ceea ce îi poate nemulțumi pe mulți, inclusiv pe mine. Și cred că suntem îndreptățiți să ne simțim așa, în condițiile în care excepționalul Metro Exodus a fost inițial lansat doar pe Epic (aici vine un mega facepalm al autorului trilogiei Metro, Dmitri Glukhovski. Nu, pe bune, tipul chiar și-a exprimat dezamăgirea pe Instagram), ajungând pe Steam abia după ceva vreme. La fel, și eu am strâmbat din nas când mi-am dat seama că nu mă pot bucura de Chivalry 2 decât dacă-l cumpăr pe Epic, și să fim serioși, componenta social și achievements a platformei în cauză încă lasă mult de dorit.

Geralt The WItcher

Aia e, atât s-a putut deocamdată, dar fanii lui Geralt se vor bucura să afle că n-au motive de îngrijorare. Pe Twitter, dezvoltatorii au confirmat că jocul nu va fi niciun fel de exclusivitate pentru o platformă anume. Pe scurt, The Witcher 4 (sau cum s-o fi numind el în mod oficial) se va lansa aproape 100% atât pe Epic Games Store, cât și pe GOG (logic) și Steam. Este o abordare minunată, iar trecerea pe Unreal Engine, care este mult mai popular și mai widely used, va rezolva o bună parte din micile-marile probleme pe care CD Projekt RED le-a întâmpinat în toți anii de REDengine.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button