GamingRSS PaginaDeMedia

Jocurile de NES se vând (din nou) la prețuri uriașe – Un exemplar foarte rar The Legend of Zelda se alătură trendului

Dacă ești un colecționar de jocuri pentru diferite platforme și ții cu dinții de istoria gaming-ului, probabil că nu te-ar deranja să scoți din portofel sume usturătoare pentru a te asigura că exemplarul mult iubit  (în cazul de față un cartuș foarte rar de The Legend of Zelda pentru NES) își face loc pe piedestatul de la tine de acasă.

Jocurile vechi nu se feresc de ideea de licitație. De fapt, cam toate jocurile de pe consolele retro care au un format limitat sau care pur și simplu nu se mai găsesc fac turul sălilor de licitații, unde toți gamerii se întrec în oferte. Rezultatul este clar, pentru că cel mai scump joc din lume s-a vândut pentru suma de 660 de mii de dolari, iar în spatele acestuia vin lejer și alte titluri memorabile, printre care și această copie foarte rară The Legend of Zelda.

Ce anume îl face atât de special?

Exemplarul în cauză nu numai că este păstrat și ambalat în stare perfectă, dar mulți sunt de părere că ar una din PRIMELE versiuni dezvoltate. În descrierea licitației organizare se menționează că respectivul cartuș The Legend of Zelda pentru NES este clasificat No Rev-A. Asta înseamnă că versiunea a fost produsă spre finele anului 1987, înainte ca următoarele loturi din 1988 să aibă la purtător calificativul Rev-A (revised-A). Singura variantă mai rară decât No Rev-A este NES TM, adică literalmente prima iterație transpusă vreodată pe un cartuș de NES.

Chiar și așa, după standardele actuale, copia respectivă face parte din primele versiuni care sunt disponibile pentru public. Condițiile de păstrare și de ambalare sunt perfecte, cartușul primind calificativul 9.0 Wata A.

The Legend of Zelda NES cartus

Cât trebuie să scoți din buzunar pentru un titlu care a adus cu sine o moștenire de 35 de ani?

Trecând peste descrierile pasionale despre această oportunitate deosebită de a deține un „Sfânt Graal” al jocurilor video, acest exemplar pentru NES The Legend of Zelda este pus la vânzare la un preț de început de 110 mii de dolari, ocupând practic locul al treilea în clasamentul celor mai scumpe copii vândute vreodată – Super Mario Bros. cu 660 de mii, Super Mario Bros. 3 cu 156 de mii, urmați îndeaproape de Zelda, aici de față.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Back to top button