GamingPC&Consoles

The Last of Us Part 2 si God of War ofera noi functii pentru DualSense PS5

Naughty Dog si Santa Monica au fost ocupati cu imbunatatirea experientei celor doua jocuri pe PS5 pentru DualSense. Problema este insa o lipsa a detaliilor si a optimizarilor in ceea ce priveste gameplay-ul cross-gen si/sau backwards compatible.

Tocmai de aceea, este greu sa prioritizezi ce aspecte trebuie retusate cat mai repede pentru ca hardware-ul next-gen sa primeasca versiuni upgradate ale unor jocuri aflate la loc de cinste.

Pana cand industria de jocuri se mai dumireste in privinta asta, The Last of Us 2 si God of War par sa fi adus niste mici imbunatatiri pe partea de DualSense pentru PS5. Mentionam acum ceva vreme ca jocurile facute initial pentru PS4 au fost gandite sa se foloseasca de caracteristicile controller-ului DualShock.

De data aceasta, cele doua titluri fac progrese in acomodarea cu noul DualSense. The Last Of Us Part 2, de exemplu, se foloseste de feedback-ul haptic (rumble) al controller-ului de PS5. Astfel, tinand in maini controller-ul, vei putea simti tensiunea arcului atunci cand sageata este tintita si eliberata. Vibratia de pe DualSense se sincronizeaza si cu motoarele barcilor si a sunetelor scoase de acestea.

In cazul load screen-urilor in care apar licuricii, zona din jurul touchpad-ului isi schimba culoarea iluminarii din albastru in verde.

Pentru God of War, a fost imbunatatit haptic feedback-ul. Acum senzatia este amplificata de fiecare data cand Kratos isi azvarle securea sau cand foloseste scuturile.

Cam acestea ar fi exemplele pentru procesul portarii next-gen. Unele jocuri au primit sau incep sa primeasca imbunatatiri esentiale foarte rapid si prompt, altele mai au insa de asteptat. Unele au avut parte de aceste imbunatatiri, altele nu vor primi asa ceva. Cred ca este mai mult o chestiune care tine de prioritati si de ceea ce face un joc demn de a primi un upgrade next-gen. De ce este importanta o trecere la next-gen pentru unele titluri, iar pentru altele, nu? Probabil in viitorul apropiat vom putea trage o concluzie cat de cat valida.

 

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button