GamingPC&ConsolesȘtiri IT

The Initiative, noul studio de jocuri al Microsoft, continuă să racoleze talente

Unul dintre cele mai noi studiouri înființate de Microsoft, The Initiative, continuă să angajeze talente renumite. Drew Murray, care a lucrat la Resistance, Ratchet & Clank și Sunset Overdrive produse de studioul Insomniac Games, s-a alăturat inițiativei în rolul de „dezvoltator”.

Murray a fost un designer junior pentru Resistance: Fall of Man, înainte de a lucra la Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction ca designer. A fost ridicat la senior designer pentru Resistance 2 și apoi a lucrat la Resistance 3 ca lead designer. Murray a devenit apoi game director pentru titlul studioului Insomniac de pe Xbox One, Sunset Overdrive. Potrivit siteului LinkedIn, Murray a părăsit Insomniac în octombrie 2015, după 10 ani alături de companie, așa că nu a fost implicat în dezvoltarea lui Spider-Man pentru PS4, care a fost un succes critic și comercial.

Nu există încă niciun cuvânt despre ceea ce va fi primul joc realizat de The Initiative, dar ceea ce știm este că Microsoft a angajat câteva nume foarte mari pentru studio. Înainte de Murray, The Initiative a angajat veteranul Tom Shepherd de la Rockstar Games, care a fost directorul tehnic al lui Red Dead Redemption 1, Max Payne 3 si Grand Theft Auto V. De asemenea, a lucrat la Midnight Club 3 si Midnight Club Remix în cei 11 ani de la Rockstar San Diego.

Lista celorlalte angajări este lungă. Microsoft a angajat anterior pe scriitorul / designerul Christian Cantamessa, care a lucrat la primul Red Dead Redemption, împreună cu lead producer-ul lui God of War, Brian Westergaard. Printre noii angajați se numără Dan Neuburger (veteran de 12 ani din Crystal Dynamics), Blake Fischer (veteran Microsoft în publicare de 16 ani), Annie Lohr (fost recrutor la Respawn și Snapchat) și Lindsey McQueeney (fost recrutor la Google, Crystal Dynamics și 38 Studios).

The Initiative a fost anunțată la E3 ca parte a anunțului mai larg făcut de Microsoft despre noi studiouri și achiziții. În timp ce compania este deținută de Microsoft, ea pretinde că operează independent.

Darrell Gallagher, un fost fost șef al Square Enix și Activision, se află la cârma studioului The Initiative.

The Initiative este doar unul dintre cele șapte studiouri pe care Microsoft le-a înființat sau le-a achiziționat în ultimele șase luni. La E3, Microsoft a anunțat că a achiziționat Playground Games (Forza Horizon), Compulsion Games (We Happy Few), Ninja Theory (Hellblade) si Undead Labs (State of Decay). În cadrul evenimentului Microsoft X018 din Mexico City, Microsoft a anunțat achiziționarea studiourilor Obsidian Entertainment (Fallout: New Vegas) și inxile Entertainment (Wasteland 3).

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Back to top button