GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Microsoft va achiziționa Obsidian Entertainment și inXile Entertainment

Zvonurile despre achiziția lui Obsidian Entertainment circulă pe net de ceva timp, dar acum au fost confirmate: Microsoft a anunțat oficial ieri la X018 că este acum noul proprietar al studioului. Asta însă nu e tot – compania din Redmond a mai cumpărat și studioul lui Brian Fargo, inXile Entertainment.

Ambele vor funcționa în continuare ca „studiouri independente”, potrivit anunțului făcut în cadrul conferinței. Mai mult, s-a spus că fiecare va contribui cu experiența din domeniu, urmând în acest fel să construiască „noi experiențe RPG pentru jucătorii și fanii noștri„.

Matt Booty, vicepreședinte Microsoft Studios, a declarat:

A fost important pentru noi să găsim studiouri partenere care au viziuni creative puternice, excelează în domeniul lor și sunt experți la construirea de lumi virtuale. Obsidian și inXile întruchipează toate aceste calități, având în același timp experiență pe platforma PC și un focus unic asupra RPG-urilor. Ei vor continua să opereze în mod autonom cu talentele, proprietățile intelectuale și expertiza lor unice.

Ca parte din Microsoft Studios, Obsidian și inXile vor avea sprijinul și libertatea de a-și realiza pe deplin ambițiile creative privind francizele existente și noile proiecte RPG.

Microsoft a anunțat în luna iunie că a cumpărat Playground Games, Ninja Theory (studioul responsabil pentru Hellblade) Undead Labs (producătorii lui State of Decay 2) și Compulsion Games (creatorii din spatele lui We Happy Few).

Anunțul de ieri aduce numărul total de studiouri sub umbrela Microsoft Studios la treisprezece.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button