GamingPC&ConsolesTech&IT

Testul 3DMark de Ray Tracing va fi lansat în ianuarie

Varianta testului 3DMark dedicată tehnologiei Ray Tracing este aproape de lansare. Poate nu pe cât de aproape părea acum câteva luni, dar tot aproape.

3DMark Port Royal va fi disponibil din luna ianuarie și oferă în premieră posibilitatea de a testa capacitatea oricărei plăci video de a rula Ray Tracing sub DirectX 12. Nu contează dacă este vorba de o placă RTX, de una Radeon sau… Intel, pentru că dezvoltatorii acestui benchmark par să fi colaborat și cu această companie la realizarea lui Port Royal.

Testul rulează la rezoluția de 2560×1440 și include reflecții redate cu Ray Tracing, umbre, precum și câteva alte efecte, așa că nu se limitează doar la un singur lucru, cum fac unele jocuri care suportă în acest moment această tehnologie. O demonstrație a testului va putea fi văzut pe viu la evenimentul Galax GOC, care se va desfășura luna viitoare în Vietnam.

Va fi foarte interesant să vedem ce număr de cadre pe secundă vor reuși să stoarcă diversele plăci video în acest test, considerând că până și cea mai puternică placă video pentru jocuri disponibilă acum pe piață, care dispune până și de hardware dedicat de Ray Tracing, este îngenuncheată complet doar de activarea reflecției luminii în Battlefield 5. Și asta era în 1080p, Port Royal funcționează la o rezoluție mult mai mare.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button