PC

TEST: Dell UP2414Q – Monitor UltraHD la 24 de inch

Monitorul Dell pe care l-am testat recent este unul dintre cele 4K serioase de pe piata. Desi la un astfel de monitor cel mai important este displayul, nu ne-a displacut nici exteriorul.

Este fabricat din materiale de buna calitate si l-am numi chiar ergonomic daca am putea trece peste faptul ca pentru a-l aseza in modul portret trebuie putin inclinat pe spate pentru a evita zgarierea piciorului cu coltul din dreapta jos. Butoanele pentru control sunt touch si se integreaza foarte bine in designul monitorului. Se poate regla pe inaltime, poate fi trecut cu usurinta din modul landscape in modul portret si are pivotare integrata in picior, unghiul putand fi schimbat fara nici o bataie de cap.

Din punct de vedere al conectivitatii sta bine, punand la dispozitie un DisplayPort, un Mini DisplayPort, un HDMI si 4 USB-uri 3.0. Singurul dezavantaj din punct de vedere al conecticii este acela ca portul HDMI este 1.4, nu 2.0, ceea ce inseamna ca nu poate rula pe acest port imaginea 4k la mai mult de 30Hz. Dar nu este singurul cu aceasta problema, Panasonic avand in portofoliu in acest moment cam singurul monitor 4k de pe piata care beneficiaza deocamdata de HDMI 2.0.

Cireasa de pe tort este cititorul de carduri amplasat pe marginea stanga a monitorului, o surpriza cu adevarat placuta. Cat despre display, acesta are o rezolutie UHD de 3840 cu 2160 de pixeli, indesati in 23.8 inchi. Este incredibil de clar si ofera acuratete deosebita. Pune la dispozitie modificarea temperaturii de culoare si cateva preseturi utile. Are chiar si un indicator de consum de energie in functie de setarile facute de utilizator, cum ar fi luminozitatea sau contrastul.

La aproximativ 1400 de dolari, acest monitor este clar destinat grup restrans de utilizatori, dar cu siguranta este un pret bun pentru aceia care au nevoie de vizualizarea precisa a detaliilor din imagine.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button