ȘtiriAutoGamingPC&ConsolesTech&IT

Mașinile Tesla au devenit cele mai scumpe calculatoare de gaming

Credeai că PC-ul tău este rapid?

Te-ai gândit vreodată că un Core i9-13900K și o RTX 4090 nu se ridică la nivelul tău de grandoare, dar totuși îți plac jocurile video? De acum vei putea să îți cumperi cele mai scumpe (și rapide) sisteme de gaming din lume: Tesla Model S și Model X. Compania americană a lansat Steam pentru calculatoarele de bord ale mașinilor sale și a adus la viață zvonurile care au tot circulat pe internet în ultimele câteva luni.

Tesla a investit ceva fonduri în industria de gaming în ultimii câțiva ani, iar toate au culminat cu această lansare. În acest fel, sistemul de infotainment de pe Model S și Model X poate de acum să ruleze mii de jocuri prin intermediul Steam. Toate astea au și un numitor comun, iar dacă nu v-ați gândit până acum, este vorba despre consola portabilă de la Valve. Odată cu aceasta, scena de gaming pe Linux a explodat și sistemul de operare open-source (alături de distribuțiile sale) a devenit o destinație populară pentru gameri.

Această popularitate nu a dus doar la o plajă de suport mai mare, dar și la o ușurință în integrare pe diverse platforme. Și un exemplu numai bun este sistemul de operare de pe aceste mașini electrice, care este o distribuție de Linux modificată serios. Pe lângă componenta software comună, producătorul american a colaborat cu AMD pentru platforma hardware pe care rulează computerul de bord. Întreaga putere de calcul este oferită de un chip AMD RDNA 2; știți voi, fix ca-n Steam Deck.

Cu acest anunț Tesla a devenit brand-ul care produce cele mai scumpe sisteme de gaming din lume. Iar la circa 80.000$ primești o configurație ceva mai puternică decât Xbox Series S, la care poți atașa ce gamepad wireless dorești tu și care te duce și până la mare cu 200km/h cu un full de curent electric. Și mie care mi se părea destul de SCI-FI ideea de a-mi încărca telefonul la USB-ul router-ului de lângă birou…

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button