TECH

Tesla prezintă prototipul unui robot umanoid capabil de sarcini complexe

Love, death and robots, dar fără death, sperăm

Tesla a dezvăluit robotul umanoid Optimus la evenimentul AI Day 2022, iar Elon Musk crede că îl poate produce la un preț de sub 20.000 de dolari.

Evenimentul a început cu prezentarea unui prototip funcțional al robotului umanoid, fiind anunțat prima dată la AI Day 2021. Două prototipuri au fost dezvăluite la eveniment. Pentru început a fost prezentat Bumble C, prima versiune a robotului. El nu a putut să facă ceva impresionant pe scenă, dar a putut să meargă și să facă cu mâna la public.

Tesla a prezentat totuși câteva clipuri video cu robotul care făcea diverse sarcini într-un mediu controlat pentru a demonstra cât este de util. Compania a arătat  chiar cum robotul realizează o sarcină la fabrica sa din Fremont. Însă după acest anunț, a venit momentul ca Tesla să prezinte prima generație a robotului Optimus. Compania nu a început evenimentul cu acesta pentru că nu au reușit să-l facă să meargă.

tesla optimus

Elon Musk a precizat că noul robot ar putea să meargă în câteva săptămâni, dar că voia să ni-l arate pe motiv că seamănă mai mult cu versiunea robotului care va intra în producție. Din păcate nu a putut să facă multe pe scenă în afară de a face cu mâna, moment în care a fost luat în brațe de angajații companiei pentru a fi luat de pe scenă. Tesla a dezvăluit că primul prototip din februarie 2022 a condus la versiunea nouă care va reuși să meargă în perioada următoare.

Compania a dezvăluit câteva specificații ale lui Optimus care vine cu o baterie de 2,3 kWh, una de care Tesla spune că ar duce la o zi de muncă. Anul trecut au anunțat că acesta are același calculator care conduce singur de pe vehiculele lor.specificații optimus

După o descriere a specificațiilor și a principalelor funcții ale robotului, Tesla a trecut la o prezentare mai în amănunt despre abordarea în dezvoltarea sa. Nu e de mirare când aflăm că evenimentul A.I. Day al Tesla este despre recrutare iar compania își arată mușchii când vine vorba despre muncă. Ea are ca target atragerea unor noi angajați care ar fi interesați de cele mai mici detalii.

Deși oamenii au văzut nenumărați roboți umanoizi înainte, Musk crede că oamenii ar trebui să vadă efortul Tesla ca fiind diferit în condițiile în care ei sunt concentrați pe producția în masă a unui robot. Șeful Tesla a spus că avantajul lor constă în faptul că robotul funcționează pe baza inteligenței artificiale care  este folosită și pentru conducerea mașinilor fără șofer. Acest avantaj dat de un AI deja testat va face ca acest robot să îndeplinească sarcini foarte diverse.

El a adăugat că robotul ar trebui să aibă un cost de producție de sub 20.000 de dolari. Nu a detaliat când va intra în producție, dar compania are în plan anul 2023 pentru acest lucru.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button