TECHRSS PaginaDeMedia

Se pare că lui Elon Musk îi plac androizii – Vom avea ocazia să cunoaștem noul Tesla Bot

Tesla este unul din acele nume pe care le asociezi mereu cu ideile excentrice, cel mai probabil scornite din plictiseală sau exces de zel.  Iar cum androizii sunt noua modă mai ceva ca pe vremea lui Asimov, Elon Musk s-a gândit ieri să-și anunțe planurile cu privire la Tesla Bot.

Președintele Tesla nu se sfiește atunci când vine vorba de prezentarea tehnologiilor de ultimă oră prezente în rândul produselor sale, îndeosebi în softul mașinilor electrice fabricate. Tesla Bot va integra aceleași tehnologii (printre care și Full Self-Driving) pentru a opera la capacitate maximă.

Tesla bot, fă-mi niște omletă cu șuncă!

Potrivit lui Elon Musk, Tesla Bot va fi un robot umanoid capabil de a realiza sarcini periculoase și de cele mai multe ori prea plictisitoare și repetitive pentru ca orice ființă umană rațională să se poată distra vreodată cu așa ceva. Prezentarea a fost însoțită de o serie de ilustrații care completează descrierea robotului. Motivul pentru care Tesla Bot va integra o bună parte din senzorii și din suita AI regăsite pe mașinile companiei este asigurarea unui proces de dezvoltare deja familiar și care poate decurce mult mai rapid și mai eficient, în comparație cu dezvoltarea unor soluții noi de la zero.

Elon Musk Tesla BotTehnologiile încorporate îl vor face pe Tesla Bot să opereze în modul autopilot, să beneficieze de recunoaștere facială și de auto-labelling dar și să realizeze simulări și să se folosească de o serie de senzori pentru a putea îndeplini sarcini repetitive și plictisitoare.

Elon Musk Tesla BotMobilitatea lui Tesla Bot va fi asigurată de un amalgam de motoare și de materiale ușoare și flexibile. Compania a colaborat cu expertul în robotică Dennis Hong pentru a putea oferi publicului astfel de predicții foarte optimiste. Musk a declarat în cazul prezentării că Tesla deja posedă toată tehnologia AI necesară creării unui astfel de robot, „iar dacă Tesla nu o va face, altă companie îi va lua locul”.

Elon Musk Tesla Bot

Nu au fost oferite foarte multe detalii cu privire la Tesla Bot, cu excepția faptului că, cică, vei putea trimite botu’ la piață să îți cumpere cartofi, cu mențiunea că prototipurile vor începe să scoată capetele afară din fabricile Tesla pe undeva prin 2022.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button