AutoRSS PaginaDeMediaTECH

Noile Tesla Model X și Model S vor fi echipate cu grafică RDNA 2

După ce vedeta noastră preferată a anunțat un revamp pentru Tesla Model X și Model S, au apărut informații despre sistemul de infotainment al mașinilor, un sistem capabil să opereze la 10 teraflopi. Tot atunci, zvonurile indicau faptul că hardware-ul va fi acompaniat de grafică AMD. Regăsim arhitectura RDNA 2 și în circuitele PlayStation 5 și Xbox Series X/S, deci n-ar strica să o avem și la bordul mașinilor Tesla, nu?

Astfel, în cadrul Computex, președintele AMD, Lisa Su, a confirmat aceste zvonuri. Aceasta a menționat și că Tesla Model X și S vor fi echipate cu APU-uri AMD (chip-uri Ryzen cu grafică Radeon integrată). Potrivit AMD, grafica RDNA 2 își va face simțită puterea atunci când utilizatorii se joacă pe infotainment un titlu pretențios la cerințele de sistem, un comportament similar laptopurilor care comutează de pe grafica dedicată pe cea integrată.

Acest lucru este util și în cazul mașinilor Tesla, întrucât un GPU puternic ținut activ mereu obosește considerabil bateria vehiculului. De altfel, cine zice că nu poți să fii un gamer dacă ai un Model X sau un S? Noile versiuni vor veni echipate cu două ecrane: unul de 17 inch la bord și unul mai micuț în spate, pentru pasageri. Iar la un preț de pornire de 74 de mii de dolari, ar trebui să ruleze și Crysis…

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button