AutoMOREȘtiri IT

Tesla Model 3 începe să fie disponibil în Europa

Efortul celor de la Tesla de a se extinde în Europa începe să devină vizibil. Nu doar în promisiunile lui Elon Musk de a împânzi continentul, inclusiv România, cu stații de încărcare dar și în disponibilitatea paginii de configurare a lui Model 3 în noi țări.

Aceasta este acum disponibilă pentru: Austria, Belgia, Danemarca, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania și Suedia, afișând prețurile pentru Tesla Model 3 în fiecare teritoriu. Deocamdată puteți găsi doar varianta cu baterie de distanță lungă, nu și cea cu rază medie, ce este disponibilă la un preț de bază de 53 de mii de euro în Franța. Dar în Italia poate ajunge până la aproape 60 de mii de euro. Varianta cu mai multă putere, ce poate ajunge la suta de kilometri în 3.5 secunde, chiar costă peste 70 de mii de euro în Italia.

Prețul este destul de mare dacă ar fi să îl comparăm cu cel dun SUA, unde poate ajunge în unele cazuri la 43 de mii de dolari în unele cazuri, adică în jur de 38 de mii de euro. Cel mai economic model din SUA, cu doar un singur motor pe spate, costă în jur e 35 de mii de dolari.

Dacă vreți să mai adăugați la preț, Tesla oferă opțiuni de configurare pentru interior, vopsea și pilotul automat. Pagina de configurare probabil va fi extinsă în mai multe țări din Europa pe parcursul următoarelor luni.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button