AutoMORETech&IT

Elon Musk promite stații de alimentare Tesla în toată Europa

Elon Musk este un individ cunoscut pentru tot soiul de declarații oarecum exagerate în ultima vreme, dar cea mai recentă dintre ele sună foarte bine, dacă se va adeveri.

Într-un tweet de zilele trecute, fondatorul companiei Tesla a promis că pe parcursul anului viitor va fi pusă la punct o rețea de stații de alimentare pentru mașini electrice ce se va întinde pe tot continentul. Cuvintele sale exacte au fost ”Din Irlanda până în Kiev, din Norvegia până în Turcia”. Iar în 2020 efortul de a extinde rețeaua se va muta în Africa.

Vestea aceasta nu doar că este bună pentru cei care visează într-o zi să dețină o mașină Tesla și să aibă unde să o încarce, dar ar putea fi benefică pentru toate mașinile electrice de pe continent. Tesla a început deja să își modifice stațiile de alimentare pentru a suporta standardul comun european folosit la încărcare rapidă a vehiculelor, așa că ar putea fi utilizate și de alte mărci de autoturisme.

Acum trebuie doar să așteptăm și să vedem când se va materializa promisiunea lui Elon Musk, și exact ce densitate va avea rețeaua de încărcare. Nu de alta, dar n-ar strica dacă ar trânti câteva Supercharger-e și prin România, avem câteva județe unde nu prea găsești o stație de alimentare.

Tesla Model 3 n-a fost lansat încă în Europa, dar este pe drum.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button