ȘtiriAutoTech&IT

Tesla, investigată de justiția americană pentru Autopilot și Full Self-Driving

Tehnologiile companiei sunt, de asemenea, subiectul unor investigații și acțiuni judiciare

Tesla este investigată de Departamentul de Justiție al SUA sub suspiciunea că ar fi înșelat investitorii și clienții în legătură cu opțiunile de conducere autonomă a vehiculelor sale electrice, potrivit unor surse care au discutat cu Reuters. Anchetatorii sugerează că declarațiile companiei și ale CEO-ului Elon Musk, privind capacitatea automobilelor de a se conduce singure, ar putea fi înșelătoare.

Tesla se confruntă cu anchete multiple

În timp ce Tesla a avertizat șoferii să rămână atenți și să fie pregătiți să preia controlul vehiculului, Departamentul de Justiție analizează alte afirmații ale companiei care sugerează că mașinile pot opera complet autonom. Acest lucru vine în contextul în care autoritățile americane au investigat sute de accidente, inclusiv fatale, care au avut loc în timp ce sistemele Autopilot ale Tesla erau activate.

Pe lângă ancheta Departamentului de Justiție, Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC) investighează de asemenea modul în care compania a descris capacitățile și funcționalitățile sistemelor sale de asistență pentru șoferi.

Dificultățile juridice ale Tesla se extind dincolo de ancheta Departamentului de Justiție și de investigația SEC. Tehnologiile Autopilot și Full Self-Driving (FSD) ale companiei sunt, de asemenea, subiectul unor investigații și acțiuni judiciare. Autoritățile de reglementare și-au exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care Tesla comunică despre aceste sisteme, sugerând că denumirile „Autopilot” și „Full Self-Driving” pot induce în eroare clienții, dându-le impresia eronată că vehiculele pot opera complet autonom, ceea ce ar putea compromite siguranța acestora.

tesla

Aceste preocupări au fost amplificate de incidente recente, cum ar fi arestarea unui bărbat în statul Washington, după ce Tesla pe care o conducea cu Autopilot activat a lovit și a ucis un motociclist, în timp ce șoferul se uita la telefon. Mai mult, Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a lansat o investigație pentru a determina dacă o rechemare în service a peste 2 milioane de vehicule Tesla în decembrie 2023 a rezolvat problemele de siguranță asociate cu Autopilot.

Într-adevăr, în SUA companiile le explică consumatorilor mai clar decât în orice altă țară cum să folosească sau nu un produs, tocmai pentru că se tem de procese. Rămâne de văzut cine are dreptate în cazul Tesla, dar dacă atâtea ”comisii și comitete” s-au pus pe ei e greu de crezut că vor scăpa fără măcar o amendă substanțială.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button