MORETECHTech&IT

Tesla i-a gasit inlocuitor lui Elon Musk in functia de presedinte

Tesla pregateste inlocuirea lui Elon Musk ca presedinte al companiei incepand cu 2019, rolul lui urmand sa fie preluat de Robyn Denholm.

Tesla a anuntat de curand un nou presedinte in consiliul de administratie al companiei, in persoana lui Robyn Denholm, care isi va prelua noul rol in luna mai a anului viitor. Masura vine ca parte dintr-o intelegere facuta de Tesla cu Comisia americana pentru bursa si valori imobiliare (SEC) in privinta acuzelor aduse lui Elon Musk ca, in functia sa de la varful companiei, ar fi indus in eroare mai multi investitori. Acordul ii interzice lui Musk sa detina functia de presedinte al Tesla timp de trei ani si il obliga la plata unei amenzi de 20 de milioane de dolari. Cu toate acestea, el va ramane CEO al companiei producatoare de masini electrice.

Robyn Denholm, membra la randul ei in consiliul de administratie Tesla din 2014, va parasi rolul de CFO al Telstra, gigantul telecom al Australiei, in sase luni. Inainte de Telstra, ea a a activat vreme de sapte ani la Toyota Australia, unde a fost director financiar, inainte de aceasta adunand in CV si functii importante in cadrul Sun Microsystems si Juniper Networks din Silicon Valley.

Conflictul lui Tesla cu SEC a inceput in luna august, cand Musk a anuntat ca va face din Tesla o companie privata si ca avea fondurile asigurate la 420 de dolari pe actiune. Ca urmare, pretul actiunilor companiei a crescut, dupa care a scazut brusc atunci cand s-a dovedit ca nu exista de fapt nicio asftel de finantare.

Musk nu a facut comentarii despre modul in care il afecteaza ultimele decizii, dar si-a laudat colega intr-o declaratie facuta pe blogul companiei. „Robyn are o vasta experienta atat in ​​industria tehnica, cat si in industria auto, si a adus contributii semnificative in calitate de membru al consiliului Tesla in ultimii patru ani, ajutandu-ne sa devenim o companie profitabila”, a spus Musk. „Astept cu nerabdare sa lucrez si mai mult cu Robyn pe masura ce continuam sa acceleram raspandirea energiei durabile”.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button