Auto

În ciuda tuturor semnelor, Elon Musk spune că Tesla Cybertruck intră în producție anul acesta

Au trecut mai bine de 3 ani de când Elon Musk privea neputincios pe scenă cum „sticla imposibil de spart” de pe Tesla Cybertruck a capitulat în fața unui bolovan. Dacă nu știi despre ce vorbesc, îți recomand să vezi clipul de mai jos, e absolut delicios. Atunci, Tesla Cybertruck trebuia să intre în producție anul următor, adică în 2020, dar pandemia și hopurile neprevăzute din procesul de dezvoltare a mașinii au afectat serios deadline-ul. Atât de serios încât, până acum, nu se prea mai știa nimic de lansarea celui mai așteptat pick-up truck din ultima vreme.

Noutatea este că, în ciuda tuturor semnelor care indicau spre o realitate în care Elon Musk pur și simplu spunea că Cybertruck nu va exista, compania a anunțat recent că primul exemplar a fost asamblat complet. Mai mult, același Elon Musk se bate cu pumnii în piept că livrările vor începe până la finalul acestui an, o promisiune pe care trebuie să o văd ca să o mai cred și de data asta.

Cu toate astea, Tesla spune că Cybertruck nu este tocmai gata de producție. Compania încă trece prin ultimele teste și certificări, pesemne ca să evite scandalul provocat de primul proprietar care va arunca cu bolovani în mașină. În plus, am aflat și câteva chestii noi despre dimensiunile camionetei. Musk spune că va fi primul model din specia asta care să aibă 4 uși cu o benă de 1,8m și care să intre fără probleme într-un garaj lung de 20m.

Dar tocmai această complexitate și inovație ar putea fi călcâiul lui Ahile pentru Musk. Deși el a promis livrări anul acesta, mulți analiști și specialiști din domeniu nu s-au sfiit să își arunce opiniile nu tocmai entuziaste cu privire la situație, cu Seth Goldstein de la publicația Morningstar spunând că nu se așteaptă să vadă un Cybertruck pe stradă mai devreme de 2025.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button