MORE

Tesla anunță un nou Roadster

Pe lângă un camion electric, Tesla a dezvăluit și o nouă mașină personală sub forma unui nou Roadster. Mașina își va face apariția abia n anul 2020, dar pare deja de parcă va fi foarte atractivă pentru fanii vitezei.

Tesla Roadster, în ediția nouă, este o mașină decapotabilă care poate depăși viteza de 400km/h, accelerația sa de la 0 la 97 de kilometri la oră fiind numai 1.9 secunde. Îmi imaginezi că nu îi ia mai mult de câteva milisecunde pentru a atinge o sută de kilometri la oră. Asta ar face Tesla Roadster mașina de producție cu cea mai mare accelerație de pe piață, asta dacă nu cumva are să apară o mașină mai performantă de la o altă companie până în 2020.

Puterea sa este asigurată de trei motoare individuale, care au o forță totală de 10.000 Nm. Dar în ciuda performanței, mașina are o autonomie de 1000 de kilometri. Are până și patru locuri, așa că nu este doar foarte rapidă, dar și practică. Ceva ce ar fi de așteptat pentru o mașină care costă 250 de mii de dolari pentru prima mie de unități, urmând ca prețul să scadă apoi la 200 de mii de dolari.

Totuși, comparat cu alte mașini la fel de rapide, care adesea sar de un milion de dolari, nu este o ofertă rea…atât timp cât ești foarte bogat și îți plac mult mașinile. Ce e drept, Tesla se folosește de mașinile acestea mai scumpe pentru a finanța dezvoltarea și producția celor precum Model 3, care costă doar 35 de mii de dolari.

[The Next Web]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button