MORE

Camionul Tesla Semi a fost dezvăluit

După îndelungate așteptări, Tesla a dezvăluit primul său autocamion, numit pur și simplu Tesla Semi.

Mașina electrică are o rază de 800 de kilometri și este motorizată de patru propulsoare folosite în mod norma pe un Tesla Model 3. Aceste motoare permit mașinii să accelereze de la 0 la 100 de kilometri la oră în aproximativ 5 secunde, fără încărcătură. Acest timp ajunge la 20 de secunde atunci când cară 36 de tone. O parte importantă din performanța camionului vine de la coeficientul său de rezistență a aerului de numai 0.36, mai mic decât cel al unui Bugatti Chiron. Compania susține că un astfel de camion este chiar cu 20% mai economic per milă decât unul normal.

tesla semi

Progresul tehnologic este reflectat și în interior, Tesla Semi având un singur scaun, poziționat central, cu două ecrane de navigare la bord și cu geamuri incasabile. Toate datele de telemetrie relevante ale camionului pot fi trimise către o aplicație de mobil, oferind informații necesare de diagnostic și de management al unui convoi. Fiind o mașină modernă Tesla, există suport și pentru o formă de pilot automat.

Vom vedea cât de bine se descurcă acest camion pe drumuri abia din 2019. Producția va începe abia atunci, iar companiile interesate pot deja să rezerve câte unul contra sumei de 5000 de dolari. Prețul pentru varianta completă nu a fost anunțat.

[The Next Web]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button