Business

Elon Musk hibernează. Sau e dus cu pluta pe Marte? O privire la viitorul Tesla

Așa cum vorbeam acum aproximativ o lună, dacă Elon dispare o perioadă de pe scenă, cotația Tesla are o șansă de reveni. Și iată că revenirea este mai mult decât impresionantă: creșterea este de 100% față de minimul de la începutul anului. Revenirea întregului sector Tech datorată continuării scăderii inflației în State și deciziei de creștere a dobânzii cu 0,25% de către Fed la ședința din 2 februarie este motivul pentru revenirea cotației. 

Ce-i drept, au fost câteva știri bune legate de companie în această perioadă: comenzile au crescut în ianuarie după reducerile de preț operate la finalul anului trecut; US National Transportation Safety Board a exclus o problemă a sistemelor Tesla în accidentul produs în aprilie 2021, când un pasager a murit datorită vitezei excesive și a lipsei de control a unei Tesla Model S; Musk a fost declarat nevinovat de acuzațiile de fraudă aduse de unii acționari minoritari în urma tweet-urilor acestuia că va delista compania; rezultatele financiare ale trimestrului patru și ale întregului an 2022 au fost peste așteptările analiștilor.

tesla stonks

Celelalte companii din sectorul tech au fost și ele pe creștere, însă acestea au fost mult mai mici: Alphabet 10%, Microsoft 15%, Apple 16%, Facebook ce a mai ținut pasul cu aproximativ 40%. Pentru Tesla, toate această evoluție pozitivă nu ar fi fost posibilă dacă Musk ar fi continuat stilul flamboaiant, strident, de a ține capul de afiș al fiecărei zile.

Mai este potențial de creștere în perioada următoare? Da, dar nu foarte mult. Chiar dacă vom avea o mică corecție zilele acestea, săptămâna viitoare avem datele despre inflația din State pe ianuarie, iar dacă acestea vor fi bune (cel mai probabil), acțiunea va merge spre 250 de dolari. Ce va urma după, mai vedem în funcție de ce mai apare, dar o oarecare corecție mai mare este necesară și sănătoasă.

Adrian Barbu

Eram student acu vreo douăzeci și ceva de ani și mă gândeam cum să fac bani mulți fără bătaie multă de cap (ceva legal totuși, nu vă gândiți la prostii...). Așa că m-am apucat să investesc la bursă, tocmai ce se apăruse bursa în Romania în iarna lui 1995. Și cum, evident, norocul începătorului a fost de partea mea, am zis că gata, asta vreau să fac în viața! Ulterior, din investitor am devenit și broker/trader în cadrul a două bănci importante din România, unde am ajutat clienți să tranzacționeze la bursă. Când nu citesc știri despre companii sau cărți din domeniu, fotbalul îmi produce cel mai mult stress...

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button