GamingRSS PaginaDeMedia

Tencent investeste in continuare in studiouri de gaming

Gigantul tech chinez Tencent tocmai a anuntat inca o victorie pe piata de gaming. Compania a achizitionat un procent mare din companie suedeza 10 Chambers. Aceasta din urma a fost fondata in 2015 de catre oamenii din spatele primului Payday. Primul lor joc se numeste GTFO si a fost lansat in luna decembrie a anului trecut.

Ne apropiem deja de al saselea an de dezvoltare al GTFO si am realizat ca ambitiile noastre pe termen lung vor avea nevoie de mai multa putere. Aveam nevoie de un partener care sa ne ofere libertatea de care avem nevoie pentru a atinge noi culmi, dar sa ne si ofere suportul necesar petnru a mentine GTFO pe termen lung. Mai ales pentru viitorul studioului, asocierea cu Tencent este foarte interesanta. Ulf Andresson, Creative Director, 10 Chambers

Asocierea cu Tencent le permite celor de la 10 Chambers sa se extinda. In urma acestei miscari deja s-au creat noi locuri de munca in cadrul studioului. Resursele investite de corporatia chinezeasca le va permite suedezilor sa imbunatateasca si mai mult GTFO si sa-l transforme intr-o „experienta si mai infricosatoare”.

Odata cu aceasta investitie, Tencent adauga inca un studio pe lista destul de mare in care a investit. Chinezii detin in acest moment Riot Games si Grinding Gear (Path of Exile). In plus, acestia au achizitionat si Supercell (Clash of Clans) pentru suma de 8.6 miliarde de dolari. Investitiile nu se opresc insa aici, astfel chinezii au actiuni mici si in companii precum Epic Games, Ubisoft sau Activision Blizzard.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri, dar și componente hardware, alături de articole, analize și desigur, știri.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button