GamingRSS PaginaDeMedia

Tencent achiziționează Turtle Rock Studios

Tencent este un nume greu de uitat, întrucât vorbim despre una din cele mai mari companii, dacă nu cea mai mare companie din industria jocurilor video de pe întreaga planetă. Conglomeratul a reușit să achiziționeze numeroase studiouri, multe dintre ele fiind cunoscute pentru jocuri importante și extrem de populare, cum ar fi League of Legends, Call of Duty: Mobile, Honor of Kings și Pokémon Unite.

Tencent deține și o bună parte din acțiunile celor de la Epic Games (40%), Klei Entertainment (dezvoltatorul lui Don’t Starve, până și Remedy Entertainment, cei responsabili cu Alan Wake și Control. În continuarea acestor nume importante vine nu doar Slamfire, compania-soră a Turtle Rock Studios, ci însuși Turtle Rock, studioul care ne-a adus Back 4 Blood, de altfel unul din jocurile mele preferate de anul acesta.

Chiar dacă încă nu se știe ce îi rezervă viitorul studioului, un comunicat de presă oficial menționează că Turtle Rock își va păstra drepturile pentru Back 4 Blood, operând independent. Se pare că Tencent se va implica doar în extinderea jocului, transformând numele într-o franciză, implicit într-un univers AAA. Turtle Rock încheie vestea cu un anunț ambițios: „acum putem fi siguri că franciza Back 4 Blood va rămâne de actualitate, pe măsură ce vom lucra serios la ea în viitor.”

Back 4 Blood reprezintă pentru mulți un succesor spiritual al primelor două Left 4 Dead, asta dacă nu v-ați dat deja seama de asta după numele jocului. Turtle Rock Studios a renăscut din propria cenușă, iar rezultatul este un FPS cu zombie care promite ore întregi de distracție co-op, însă curiozitatea mea se leagă de planurile pe care conglomeratul chinez le are pentru viitorul acestei francize. Tencent a acaparat întreaga planetă pe măsură ce piața de jocuri video atinge profituri de ordinul miliardelor. Teoretic, asta ar însemna investiții interesante și de calitate, însă într-o lume guvernată de micro-tranzacții și multiplayere obosite, oare cum va arăta neobișnuitul?

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button