HiFi-TVRSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Televizorul MicroLED masiv The Wall va ajunge pe piață anul viitor

La începutul anului Samsung a dezvăluit la CES un nou tip de televizor, The Wall. O creație masivă și foarte impresionantă, despre care nu erau încă prea multe detalii referitoare la când își va face apariția.

Samsung a remediat asta recent, dezvăluit că The Wall va intra în producție din luna septembrie și va ajunge pe piață de anul viitor. The Wall nu va fi singur, deoarece Samsung va lansa o serie întreagă de televizoare bazate pe tehnologia MicroLED. Cel mai mare dintre ele va fi The Wall, având o diagonală de 370 de centimetri și o grosime de 8 centimetri. Veți mai avea și opțiuni mai modeste de „doar” 185 de centimetri, cu o grosime de 3 centimetri.

Prețul pentru aceste minunății nu va fi tocmai gigantic. Conform Samsung, din momentul în care producția va ajunge la volumul necesar, prețul pentru modelele mai „normale” va fi sub așteptările pieței. Desigur, varianta de lux cu diagonala de aproape patru metri tot va fi masiv, fiindcă este un perete întreg, dar celelalte modele vor fi mai acceptabile.

De ce? Pentru că tehnologia MicroLED este mai simplă și mai ieftină de produs ca OLED și Quantum Dot, dar reușește să ofere aproape aceleași avantaje ca aceste tehnologii în ceea ce privește calitatea imaginii. Are până și câteva mici atuuri proprii, cum ar fi rezistență mai bună la uzură față de OLED sau un timp răspuns ceva mai bun.

Un alta avantaj pe care îl are tehnologia MicroLED este modularitatea sa. Modulele de LED-uri pot fi asamblate pentru a realiza ecrane cam pe cât de mari dorește lumea să cumpere.

[Overclock 3D, ZDNet]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button