TECHRSS PaginaDeMedia

Telescopul Hubble a recurs la shutdown din cauza unei erori

Timp de treizeci de ani, telescopul Hubble ne-a oferit cele mai frumoase și mai interesante imagini ale Universului cunoscut. Una din invențiile cele mai de preț ale omenirii, Hubble nu a încetat niciodată din a ne fi alături, în ciuda micilor probleme survenite ocazional.

Weekend-ul trecut, telescopul Hubble a fost forțat să inițieze safe mode din cauza unui glitch care afecta software-ul acestuia. Din fericire, operatorii spun că problema se va remedia foarte repede, iar Hubble își va relua, dacă nu și-a reluat deja, activitățile și funcțiile standard, numai bine pentru a surprinde gunoaiele pe care deja am început să le lăsăm pe Marte…

Bineînțeles, nu este prima oară când telescopul Hubble întâmpină astfel de erori. Foarte multe stații și nave intră automat în safe mode atunci când detectează o anomalie pe care o consideră o posibilă amenințare la adresa bunei funcționări. Știu, într-un fel sună ca scenariile din filmele Alien, dar este o situație extrem de obișnuită și des întâlnită.

Atunci când a văzut spațiul pentru prima oară în aprilie 1990, telescopul Hubble suferea de o eroare care afecta procesarea imaginilor pe lentile, rezultând în imagini foarte blurate. Trei ani mai târziu, astronauții au reușit să rezolve problema, iar de atunci, Hubble a fost și este cel mai bun aliat pentru descoperiri revoluționare și pentru realizarea fotografiilor fascinante.

Telescopul Hubble

O altă eroare faimoasă a avut loc în octombrie 2018, când telescopul Hubble a fost forțat să intre în safe mode din pricina unei defecțiuni a giroscoapelor. A fost nevoie de trei săptămâni pentru ca buba să fie rezolvată și telescopul să revină la rolul de aliat credincios al omenirii.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button