Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Nici nu am ajuns bine pe Marte și deja lăsăm gunoi pe acolo

Roverul Perseverance lansat de NASA a aterizat cu succes pe Marte acum două săptămâni. De atunci, inginerii din cadrul agenției spațiale îi testează toate uneltele și senzorii pentru a se asigura că totul este în regulă. Dar o astfel de lansare a necesitat mai mult decât noroc, astfel accesoriile care au ajutat cu aterizarea au devenit prima formă de gunoi de pe planeta roșie.

Odată cu aterizarea lui Perseverance pe Marte, cercetătorii din cadrul misiunii ExoMars au decis să zboare pe deasupra planetei ca să verifice dacă roverul NASA este în regulă. Orbitatorul ESA-Roscosmos a zburat pe deasupra craterului Jezero unde Perseverance își inițializează sistemele și a surprins câteva fotografii. Pe lângă vehiculul celor de la NASA, putem vedea însă și zonele în care avem gunoi; pe Marte. * facepalm *

Perseverance NASA Rover Marte Gunoi-min

În poza de mai sus putem vedea unde a aterizat Perseverance, dar și unde au ajuns scutul de căldură și parașuta folosite pentru a ajunge în siguranță la solul de pe Marte. Și pe cât de deștept este roverul NASA, nu are și o funcție care să strângă gunoi, așa că rezidurile vor rămâne acolo până când cineva le va recicla, poate într-un viitor futurist în care oamenii vor coloniza planeta roșie.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button