Telefoane

Telefonul Librem 5 a fost finanțat

Vă informam zilele trecute despre o campanie de finanțare a unui nou telefon, numit Librem 5, care avea ca obiectiv stabilirea unui nou standard de securitate. Spre deosebire de alte eforturi de acest fel, acesta chiar s-a terminat cu succes.

Campania de finanțare a reușit să strângă peste 2.1 milioane de dolari, obiectivul inițial fiind de doar 1.5 milioane de dolari. Asta înseamnă că proiectul nu are să dispară în negura nopții, ca multe alte inițiative de acest fel, atât pentru că Purism are acum banii să ducă proiectul până la capăt, cât și pentru că această companie deja se ocupă cu producția de hardware. N-a fost creată special pentru acest telefon.

Purism a mai făcut parteneriate cu GNOME, KDE și Nextcloud pentru a include în Librem 5 câteva soluții software gratuite, open source și puțin probabil să spioneze asupra publicului. La urma urmei, securitatea este importantă. Telefonul dispune de butoane hardware care vor opri camera, microfonul și orice fel de mijloc de comunicare sau localizare. Fiind bazat pe Linux, mobilul va poate fi transformat într-un PC prin conectarea sa perifericele aferente.

Variantele de testare ale telefonului vor fi disponibile pentru dezvoltatori din vara anului viitor, iar publicul care a comandat telefoanele deja prin campania de finanțare le va primi din ianuarie 2019.

[Purism]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button