RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTelefoane

Telefoane cu două camere? Trei camere? De ce nu șaisprezece!? Sau măcar nouă.

Cu vreo trei ani în urmă, o companie numit Light a prezentat un concept pentru o cameră compactă care avea 16 obiective . De atunci n-a fost prea multă zarvă despre această cameră, dar pare că va fi în curând despre tehnologia din spatele său.

Conform veștilor care zburdă acum prin industrie, Foxconn (corporația gigantică responsabilă pentru producția cel puțin a unui dispozitiv pe care îl aveți în casă) ar fi investit în Light cu scopul de-a crea, nu încă o cameră compactă, ci un telefon mobil care să folosească tehnologia folosită pentru Light L16.

Telefonul ar urma să aibă între 5 și 9 obiective, la un loc oferind posibilitatea de-a captura imagini de 64MP. Numărul acesta pare impresionant, dar nu este singura trăsătură importantă pentru calitatea unei imagini. Iar conceptul ține cont de asta, numărul masiv de camere fiind folosit și la lucruri precum efecte de profunzime a imaginii, zoom și sporirea performanței la fotografierea în condiții de lumină scăzută. Capabilitatea aceasta este descrisă ca fiind pe undeva pe la nivelul unui DSLR. Nu s-a specificat care DSLR, dar probabil nu unul cu un senzor pe bază de cartof.

Telefonul care va rezulta din această colaborare probabil nu va fi ieftin. Nu de alta, dar camera Light L16 în sine costă aproape 2000 de dolari, depășind cu mult până și câteva DSLR-uri decente.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button