Tech&ITTECH

Această nouă tehnologie poate face ca semnalul WiFi să nu mai fie blocat de pereți

De foarte multe ori, lucrul care îți stă cel mai mult în cale atunci când vrei o conexiune WiFi optimă este chiar propria ta casă. Din cauza pereților, semnalul poate întâmpina greutăți pe drumul pe care îl parcurge de la router până la device-ul tău. Există și opțiunea de a folosi prelungitoare pentru WiFi, dar acest lucru înseamnă o investiție destul de mare.

Din fericire, se pare că o nouă tehnologie poate face viața mai ușoară utilizatorilor care întâmpină probleme cu semnalul WiFi din cauza pereților. În prezent se lucrează la dezvoltarea unui tip de structură anti-reflecții, care va ajuta semnalul să treacă prin obstacole, în loc de a ricoșa din acestea. Eu v-am spus pe scurt despre această tehnologie, dar puteți vedea aici o explicație mai consistentă, în termeni științifici.

Conform publicației Newsweek, oamenii de știință din cadrul Universității de Tehnologie din Viena și Universității Rennes din Franța lucrează la o soluție care anulează reflecțiile semnalelor cauzate de materiale dense.

Cum funcționează mai exact această tehnologie?

Oamenii de știință menționați mai sus lucrează la un material care va putea fi folosit ca un strat adițional pentru pereți. Conform acestora, materialul funcționează la fel ca cel al lentilelor de ochelari anti-reflecții care lasă lumina să traverseze prin lentile. În cazul semnalului WiFi, tehnologia ajută undele radio să treacă prin materiale solide.

Problema blocării semnalului WiFi de către pereți este un obstacol cu care lumea se confruntă de când a apărut această tehnologie, iar dacă soluția oamenilor de știință francezi și austrieci va putea fi implementată pentru publicul larg, acel moment va reprezenta o zi extrem de importantă în evoluția conectivității WiFi. Sper că asta se va întâmpla cât mai curând, pentru că până la urmă, dacă am semnal bun în vârful muntelui Kilimanjaro, aș vrea să am și în propria casă.

Matei Pană

Mereu am fost o persoană creativă, iar odată aterizat la Zona m-am trezit într-un mediu foarte prietenos în care mă pot defășura liber. Fie că vorbim despre redactat de știri și recenzii, ori editare video, filmat sau diverse treburi mici de prin birou, sunt mereu dispus să mă implic și să învăț lucruri noi. Iar când nu fac asta, fie sunt cu chitara în brațe repetând, fie mă delectez cu vreun joc.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button