Tech&IT

Guvernul Tanzaniei îți asigură semnal WiFi în vârful muntelui Kilimanjaro

Conform publicației The Washington Post, guvernul din Tanzania asigură acum semnal WiFi pentru toți turiștii care vizitează Muntele Kilimanjaro, acesta fiind cel mai înalt munte din țară. Mie mi se pare o mișcare foarte bună, atât prin prisma faptului că turiștii care ajung acolo au posibilitatea de a comunica fără a avea nevoie de semnal la telefon, cât și pentru faptul că cei care vor să imortalizeze peisajele de acolo prin poze sau videoclipuri, acum le pot distribui în timp real.

Moses Nnauye, ministrul informației și comunicării din Tanzania, a postat despre acest lucru pe profilul său de Twitter:

Un mediu mai sigur pentru turiști

Beneficiul cel mai mare al existenței WiFi-ului în acea zonă este siguranța pe care o oferă turiștilor. Într-un astfel de loc, este foarte important să poți lua legătura cu alți oameni în cazul în care ai nevoie de ajutor. În fiecare an, aproximativ 35000 de turiști vizitează acest munte (conform publicației The Guardian), iar problemele pot apărea chiar și pentru cei mai experimentați dintre aceștia.

Mai mult internet pentru turiști decât pentru o mare parte din cetățeni

Această măsură adoptată de către guvernul tanzanian a creat și controverse care au format două tabere în rândul cetățenilor. Într-o parte sunt cei care se bucură că turismul din zonă evoluează, deoarece acesta reprezintă o mare parte din economia locală, aducând peste 1,4 miliarde de dolari doar în anul 2021. În cealaltă parte sunt oamenii care susțin că o astfel de investiție ar fi trebuit să se facă pentru cetățenii care trăiesc în zone rurale defavorizate.

În momentul de față, zona de acoperire a semnalului este de aproape 3800 de metri peste nivelul mării, iar guvernul plănuiește să extindă această distanță până la aproximativ 5900 de metri până la sfârșitul anului.

Matei Pană

Mereu am fost o persoană creativă, iar odată aterizat la Zona m-am trezit într-un mediu foarte prietenos în care mă pot defășura liber. Fie că vorbim despre redactat de știri și recenzii, ori editare video, filmat sau diverse treburi mici de prin birou, sunt mereu dispus să mă implic și să învăț lucruri noi. Iar când nu fac asta, fie sunt cu chitara în brațe repetând, fie mă delectez cu vreun joc.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button