Tech&ITȘtiriTECH

Fă cunoștință cu tastatura cu display sub taste care rulează Unreal Engine 5

Pentru mine, una dintre cele mai importante periferice este tastatura. Bine, asta în mare parte și pentru că lucrez la Zona, și job-ul meu este să scriu 8 ore pe zi, dar pun accent pe tastatură și atunci când mă joc. De-a lungul timpului, am tastat pe mai multe modele de la diferiți producători, și la toate am găsit atât plusuri cât și minusuri, dar ce-am văzut acum m-a dat pe spate.

Finalmouse este o companie de care probabil ai mai auzit, iar până acum au fabricat doar modele de mouse (it’s in the name after all), dar recent au anunțat prima lor tastatură: Centerpiece. Și înainte să ți-o arăt, vreau să analizez puțin numele produsului.

Centerpiece înseamnă obiectul cel mai important dintr-o colecție de lucruri, sau obiectul care este cel mai spectaculos și care fură cel mai tare atenția. Și consider că numele este ales la perfecție, deoarece tastatura celor de la Finalmouse este… specială.

În primul rând, așa cum vezi mai sus, sub taste și switch-uri zace un ecran în toată regula, ceea ce este nemaivăzut. Mai mulți producători au integrat ecrane în tastaturile lor, dar de obicei, acestea au forma unui display micuț într-unul dintre colțurile ramei.

Ecranul poate să-ți arate tot felul de animații și minigame-uri în funcție de cum o configurezi, iar toată această nebunie rulează pe Unreal Engine 5, cam cel mai avansat motor grafic din industrie. Bineînțeles, pentru asta ai nevoie și de un hardare potent, iar Finalmouse Centerpiece are un procesor și un chip grafic integrat.

Interesant de notat este că atât tastele cât și switch-urile sunt complet transparente, iar asta îți permite să vezi propriu-zis ecranul de sub ele. Și că tot am menționat de switch-uri, Finalmouse a colaborat cu compania Gateron (cunoscută pentru producerea și dezvoltarea de switch-uri) pentru a proiecta un model special pentru această tastatură.

Tastatura va putea reține trei astfel de efecte și profile de-odată, iar altele vor mai putea fi descărcate de pe marketplace-ul Finalmouse de pe Steam, ceea ce e o veste cu adevărat bună. Și acum, o veste nu tocmai așa bună: prețul.

Dacă vrei să ai probabil cea mai interesantă tastatură din lume, va trebui să pui portofelul la bătaie. 350 de dolari este prețul cerut de Finalmouse pentru Centerpiece, ceea ce nu este deloc puțin pentru o tastatură obișnuită. Dar asta nu este o tastatură obișnuită, are cel mai cool gimmick pe care l-am văzut în ultimii ani pe un asemenea produs și vine și cu un calculator all-in-one integrat pe deasupra.

Finalmouse Centerpiece se va livra în prima parte a anului viitor, iar precomenzile vor fi deschise deîndată ce site-ul companiei va fi repornit pe 23 decembrie. I WANT IT SO BAD!

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button