PC

Suportul pentru ReFS va fi scos din Windows 10 Pro

Microsoft a dezvăluit acum câteva săptămâni o variantă pentru stații de lucru a sistemului său de operare, numit Windows 10 Pro for Workstations. 

Această variantă va include un număr mare de îmbunătățiri, precum suportul pentru foarte mult RAM și mai multe procesoare decât are sens să ai pe altceva decât pe o stație de lucru. Iar printre aceste îmbunătățiri se află și suportul pentru ReFS. Acest sistem de organizare a spațiului de stocare este gândit pentru a fi ceva mai rezilient ca ceva ca NTFS, având elemente de corectare a erorilor și multe altele, motiv pentru care se numește Resilient File System.

Ceva ce nu prea era evident până acum este că Windows 10 Pro în sine, cel pe care îl folosim pe PC-uri normale și care ne permite să spunem nu unui update, deja suportă ReFS. Dar nu îl va mai suporta pentru mult timp. Una din caracteristicile update-ului de toamnă, cel menit tot pentru creatori, este îndepărtarea suportului pentru ReFS. Din fericire, nu este eliminat cu totul. Chiar dacă nu se mai pot crea partiții ce folosesc acest sistem, acestea tot pot fi recunoscute.

Îndepărtarea funcției nu va afecta prea mulți oameni, din moment ce ReFS este utilizat de foarte puțini oameni, dar cu siguranță vor fi câțiva indivizi ce depindeau de el. Aceștia nu vor fi nevoiți să reformateze discurile pe care le au, dar nu vor mai putea să depindă de folosirea sa pe viitor, decât dacă vor trece la varianta pentru stațiile de lucru… sau cea Enterprise, în cazul în care vor să aibă licențe de rezervă.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button