PC

Microsoft confirmă Windows 10 Pro pentru stațiile de lucru

Și-a făcut apariția luna trecută un zvon despre posibila lansare a unei variante de Windows 10 menită pentru stațiile de lucru. Iar acum acest zvon a fost în totalitate confirmat.

Windows 10 Pro for Workstations este o variantă a sistemului de operare construită să funcționeze pe PC-uri foarte puternice, ce dispun de resurse pe care varianta normală a Windows 10 nu le știe prea bine. Spre exemplu, această ediție este în stare să recunoască și să gestioneze până la 4 procesoare cu până la 6TB de memorie RAM. Este inclus suport pentru sistemul de gestionare al fișierelor numit ReFS, ce oferă mai multă anduranță decât NTFS, și mai sunt incluse câteva funcții de control la distanță și transfer de fișiere. Windows 10 Pro mai poate folosi acum și memorie de tipul NVDIMM-N, ce nu este volatilă dar poate fi inserată într-un slot de RAM.

Microsoft speră astfel să aibă un produs capabil să facă față competiției de pe segmentul stațiilor de lucru, care de obicei nu prea rulează Windows 10 așa cum trebuie, din simplul motiv că nu prea poate să gestioneze chiar atât de bine astfel de resurse.

Noua variantă va fi lansată cu ocazia update-ului de toamnă.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button