PCTECHTech&IT

Sunteți pregătiți pentru SSD-uri de 15GB/s?

Zilele trecute a fost dezvăluit un nou SSD de la Corsair, ce este capabil să atingă viteze de aproape 5GB/s. Acela era o nimica toată față de ce a prezentat Gigabyte la Computex, un SSD ce poate depăși 15000MB/S.

După cum vă puteți imagina, este tot un SSD bazat pe PCI-Express 4.0, folosindu-se de o conexiune 16X, și ca urmare funcționează doar pe viitoarele plăci video AMD cu chipset X570... sau cele cu chipset X470 dacă nu insistați să folosiți o placă video dedicată. SSD-ul cu pricina are o capacitate de 8TB, fiind construit în esență dintr-un RAID de patru SSD-uri M.2, puse la un loc pe un ceva ce seamănă, ca formă, cu o placă video. Vine până și cu propriul sistem de răcire, fiindcă la acea viteză are nevoie de așa ceva.

Iar viteza aceea nu este o simplă promisiune, Gigabyte venind și cu teste de CrystalDisk pentru a dovedi că da, chiar poate trece de 15GB/s citire și scriere secvențială. Nici pe partea de citire/scriere aleatoare nu stă rău.

Gigabyte încă nu a dezvăluit cam cât ar putea costa o asemenea minunăție, sau măcar dacă are de gând să o vândă muritorilor de rând. Deși, la 8TB, muritorii de rând ar trebui să câștige la câteva loterii pentru a-și permite așa ceva, dacă mergem după prețul pe care îl are acum ceva cu o asemenea capacitate.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button