Tech&IT

Netflix își deschide studio de jocuri video în Finlanda

Gigantul de streaming, Netflix, își va deschide propriul studio de jocuri video într-un efort de a fi recunoscut în industria de gaming

Netflix? Gaming? Da da, ați citit bine. Studioul își va avea casa în capitala Finlandei, Helsinki și va fi condus de fostul șef al Zynga și Electronic Arts, Marko Lastikka. Acesta a fost co-fondator al studioului Zynga din Helsinki, filiala care a lucrat la FarmVille 3 sub conducerea sa.

Helsinki a rămas cea mai bună alegere pentru Netflix întrucât pot fi aproape de marile talente ale zonei de gaming. Cel mai apropiat exemplu fiind Next Games, un studio finlandez cumpărat de aceștia în 2022, care se ocupă de jocul „Stranger Things: Puzzle Tales”. Netflix a achiziționat în trecut companii mai mici de gaming precum Night School Studio care au creat jocul Oxenfree.

Vă reamintesc că Netflix a anunțat o pierdere de 200.000 de abonați în aprilie, prima din 2011 pentru companie. Asta a rezultat într-o scădere a prețului per acțiune cu 35%. După a urmat o scădere de un milion de abonați între lunile aprilie și iulie, cea mai mare din istorie. Cu toate acestea, Netflix a rămas cu mai mult de 220 de milioane de abonați în toată lumea.

De ce Helsinki?

Dacă stăm să ne gândim, industria de gaming din Finlanda a fost de cele mai multe ori una focusată pe jocurile de mobil. Companiile de top din zona asta, Rovio și Supercell (creatorii jocurilor Angry Birds și Clash of Clans), vin de acolo. Putem lua în considerare și rolul pe care l-a jucat Nokia în popularizarea jocurilor pe telefon. „Snake” venea preinstalat pe toate telefoanele lansate de Nokia de la finalul anilor ’90, considerat unul din primele jocuri de telefon.

Revenind la Netflix, aceștia spun că vor crea titluri originale care vor fi disponibile fără reclame și fără achiziții extra. Planul lor este să adauge 50 de jocuri pe platformă până la finalul anului.

Chiar dacă compania a lansat jocuri exclusiv de mobil, nu este foarte clar dacă vor dezvolta și jocuri de PC sau de consolă pe viitor. În ultimul anunț, aceștia precizează că vor să dezvolte un studio de jocuri video de clasă mondială, fără să specifice platforma.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button