ȘtiriTech&IT

Plăcile video de la Intel au invadat stocurile magazinelor europene

Intel a lansat prima generație de plăci video dedicate în toamna anului trecut, însă acestea s-au bucurat de o popularitate modestă în Europa. Deși în America au prins binișor și au primit ceva suport din partea clienților, pe vechiul continent Arc-urile au fost greu de zărit, iar interesul oamenilor a fost foarte scăzut din acest motiv. Bine, o parte din aparenta „lipsă de interes” a producătorului vine și din cauza limitărilor pe care le au plăcile în momentul de față.

Vorbim până la urmă despre o familie de produse care abia a luat naștere, fără experiență de zeci de ani în spate cum au NVIDIA și AMD. Se pare însă că Intel nu vrea să lase lucrurile așa, astfel plăcile video din seria Arc au început să apară prin Europa în cantități mari. Asta nu a dus doar la suprasaturarea stocurilor, dar și la scăderea prețurilor. Dacă în perioada lansării puteai cumpăra o A750 la vreo 350-380€, acum o vei găsi la puțin peste 300€. Aceeași poveste și cu A770, care a ieșit pe piață pe la 400 și ceva de euro, iar acum o găsim sub și sub 350€.

Intel Arc A750 A770 magazin Franta stocuri mari

Cred că prețurile pentru Intel Arc vor continua să scadă

Trendul ăsta al prețului pare că oricum va merge doar în jos de aici, mai ales că stocurile sunt imense. Spre exemplu, un singur magazin din Franța are în stoc peste 1.000 de plăci video de la Intel, iar pe-astea nu le văd să plece de pe rafturi prea repede. Chestia asta mă bucură, întrucât driverele au devenit mai ok, suportul pentru jocuri crește de la o zi la alta și cred că peste doi-trei ani, plăcile dedicate ale taberei albastre vor începe să fie competitive.

Până atunci, sunt soluții bune pentru bugete limitate, oferind destul de multă performanță pentru prețul plătit. Și dacă tot am adus vorba despre ele, poate o s-o punem și de-un review în viitor, dar sincer aș prefera să aștept până când știu că vă pot oferi o părere bine-educată. Dar până atunci puteți să citiți mai multe despre noile Radeon RX 7000 de la AMD sau cea mai tare placă video de pe piață, NVIDIA GeForce RTX 4090.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button