PC&ConsolesGamingȘtiri

Steam bate record după record și cel mai bine vândut joc de pe platformă este unul nelansat

Steam este de mulți ani principalul loc de unde ne cumpărăm jocuri, și asta nu pare să se schimbe prea curând. Conform SteamDB, peste 10 milioane de oameni s-au jucat simultan jocuri de pe platformă iar peste 32 de milioane erau logați. Ambele sunt recorduri noi dar nu sunt și surprinzătoare. În octombrie 2022, numărul utilizatorilor logați pe Steam a atins 30 de miloane.

Astfel, se pare că Valve cu al său Steam este de neoprit. Dar cifrele de mai sus mai arată ceva: că gaming-ul pe PC continuă să fie extrem de popular. Calculatoarele sunt mult mai puternice decât consolele actuale iar oricine care dorește să se joace la peste 60 fps cu detalii mari alege, în continuare, PC-ul.

Pe lângă asta, o altă știre interesantă este faptul că Hogwarts Legacy, un joc nelansat încă, este cel mai vândut titlu de pe Steam. Ceea ce este puțin ciudat, ținând cont reticența oamenilor față de sistemul de pre-order. Se pare că nu ne-am învățat după dezastre precum Star Wars: Battlefront 2, No Man’s Sky sau Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition.

Acum, nu mă înțelege greșit. Nu zic că Hogwarts Legacy e un joc rău sau că va fi un eșec asemenea No Man’s Sky, dar fix aceste ratări din ultimii ani m-au făcut pe mine să nu mai sar cu portofelul înainte să văd un review sau măcar dacă jocul este suficient de optimizat încât să nu mă enervez atunci când îl joc.

Dar se pare că publisherii de jocuri au găsit o metodă să ne convingă să dăm pre-order la un joc și să uităm de eșecurile industriei din trecut. Unul dintre lucrurile pe care le primești când cumperi Hogwarts Legacy Deluxe Edition (pe lângă chestiuțe cosmetice) este acces la joc cu 72 de ore înainte de lansarea oficială. Practic, dacă faci pre-order la versiunea cea mai scumpă te vei putea juca titlul încă de pe data de 7 februarie, când muritorii de rând vor avea acces la Hogwarts pe 10 februarie.

M-am uitat și eu la tot felul de trailere și clipuri de gameplay din joc și trebuie să recunosc că arată bine. Era și timpul să mai avem un joc care să aibă loc în probabil cea mai faimoasă școală de magicieni din lume și care să nu fie făcută din LEGO.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button