GamingPC&Consoles

Steam continuă sa doboare recorduri: peste 30 de milioane de jucători activi simultan

Gamingul pe PC pare mai puternic pe zi ce trece iar dovada cea mai bună este numărul de jucători în continuă creștere înregistrat de Steam. Chiar dacă nu este singura platformă software, creația celor de la Valve continuă să fie sinonimă cu definiția de gaming pe un calculator. Iar astăzi vorbim despre un nou record: peste 30 de milioane de jucători activi simultan pe platformă. Informația vine direct de la Valve prin intermediul graficelor companiei.

Steam continuă să crească pe măsură ce un număr tot mai mare de gameri încep să se îndrepte către PC drept platformă principala. Creșterea asta accelerată a început odată cu pandemia, în 2020, iar de atunci nu a înregistrat nicio scădere chiar dacă hardware-ul a fost greu de găsit și prețurile nu au fost deloc prietenoase. Dar și astea din urmă au fost un rezultatul cererii masive. Ca și context, a durat 14 ani ca platforma de la Valve să atingă 15 milioane de jucători simultan, iar recordul a fost atins în 2017. De atunci și până astăzi, când a atins dublul acelei valori, s-au scurs doar cinci ani.

Steam 30 de milioane de jucatori concomitent

Steam continuă să crească și nimic nu poate opri asta… momentan.

În ultimii doi ani am tot scris despre cum Steam continuă și-și doboare propriile recorduri de jucători. Astăzi nu este cu nimic mai diferit și în ritmul ăsta sunt sigur că nu va dura mult până când voi scrie un material despre un nou record. Chestia asta ar trebui însă să ne bucure; pe noi, ăștia care încă considerăm PC-ul drept cea mai bună platformă de gaming. Știu că e scump, iar mulți nu-și permit cel mai nou hardware, dar asta nu schimbă faptul că nu trebuie să ai mereu ultimele componente ca să te bucuri de jocuri.

Da, da, PlayStation 5 și Xbox Series sunt tari și au jocuri exclusive și God of War Ragnarok este FOARTE TARE, dar o să vă povestesc eu mai în detaliu de ce mi se pare că „noile” console sunt deja depășite. Dar până atunci, să ne bucurăm zic. Steam devine din ce în ce mai mare, Sony și Microsoft ne răsfață cu exclusivități portate bine, așa că pasionații de gaming cu multe FPS și grafică cât mai realistă trec printr-o perioadă extrem de bună. Jocuri sunt, plăci video sunt, procesoare tot ies și cel puțin momentan, poți să cumperi un sistem de gaming capabil la 1.000 de euro.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Back to top button